Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Descoperirea care a uluit lumea medicală: Gândim și cu inima! Dr. Diana Nemeș: „Conține celule identice cu neuronii!”

Descoperirea care a uluit lumea medicală: Gândim și cu inima! Dr. Diana Nemeș: „Conține celule identice cu neuronii!”

Dacă neurologia și cardiologia au reprezentat mereu două arii distincte ale medicinei, iată că există o legătură mult mai trainică între ele decât s-ar fi crezut în urmă cu 40 de ani.

Descoperirea care a uluit lumea medicală: Gândim și cu inima! Dr. Diana Nemeș: „Conține celule identice cu neuronii!”
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   12:42

Doi specialiști, pionieri ai terapiei prin neuroștiință în România, au vorbit la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu despre creierul inimii, așa cum a fost denumit pentru prima dată acest concept în 1991, de un medic și cercetător american. Acesta a descoperit faptul că sistemul nervos al inimii conține aproximativ 40.000 de neuroni care trimit informații către creier și nu este exclus ca aceștia să-i comande creierului anumite acțiuni.

„La nivelul inimii există o zonă care conține celule identice cu neuronii, adică putem spune că inima are creier, dar creierul nu are inimă.”, a spus dr. Diana Nemeș la iThink.

Creierul și frecvențele rugăciunii

Chiar dacă nu are o inimă, creierul atinge anumite frecvențe, despre care s-ar putea crede că ne ajută la conexiunea cu divinitatea.

„În frecvențele Gama medităm, ne rugăm și creăm cea mai mare cantitate de neuroplasticitate, acolo creăm noi neuroni, noi structuri neuronale.”, a explicat psihoterapeutul Alina Robu la iThink.


 

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close