Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Diferența între femei și bărbați când vine vorba de bani: "Asta contează pentru ei!"

Diferența între femei și bărbați când vine vorba de bani: "Asta contează pentru ei!"

Diferența între femei și bărbați în ceea ce privește banii este semnificativă din prisma multor aspecte.

Diferența între femei și bărbați când vine vorba de bani: "Asta contează pentru ei!"
Sursa foto: Getty Images / courtneyk
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    02 Mai 2024   •   15:25

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Alexandru Chirilă, investitor și consilier financiar, a explicat care este diferența între femei și bărbați atunci când vine vorba despre bani

Potrivit unui studiu pe care l-a efectuat împreună cu echipa lui, bărbații se raportează la bani mai des prin achiziții materiale, cum ar fi mașinile sau alte obiecte care pot fi exhibate în mod vizibil.

De partea cealaltă, în cazul femeilor, independența financiară și puterea financiară pot avea o importanță mai mare. Ele pot căuta să își dezvolte o independență financiară și să își construiască o identitate personală bazată pe propriile lor realizări și obiective financiare, independent de statutul lor marital sau de relația cu un partener de sex masculin.

”Studiul ne-a arătat diferența între femei și bărbați. Bărbații se raportează la bani prin prisma mașinilor, prin prisma a ceea ce pot arăta în exterior.

În schimb, pentru femei, independența și puterea. Pentru ele, banul reprezintă putere, independență și acea imagine în societate cu privire la faptul că reprezintă niște femei puternice.

Deci pentru bărbați este foarte interesant că se raportează la bani prin prisma mașinilor, prin prisma hainelor, prin prisma lucrurilor pe care le putem arăta celorlalți. Și aici este interesant. Chiar astea să fie reperele în societate?

Studiul spune că femeile sunt mereu în căutarea banilor. Sunt în căutarea unei independențe și a unei identități personale prin care să nu mai depindă, din punct de vedere financiar de soț, iubit sau bărbat în general”, a explicat Alexandru Chirilă în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: bani femei barbati Alexandru Chirilă
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close