Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Dormi cu telefonul sub pernă?! Riscurile pe care nu le știai până acum!

Dormi cu telefonul sub pernă?! Riscurile pe care nu le știai până acum!

Cei mai mulți dintre noi ne petrecem ore bune din zi pe smartphone. Este obiectul pe care oamenii îl folosesc cel mai des, indiferent dacă vorbim de activități legate de muncă sau de relaxare. Însă există tot mai mulți utilizatori care își țin telefonul foarte aproape chiar și noaptea.

Dormi cu telefonul sub pernă?! Riscurile pe care nu le știai până acum!
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2023   •   15:40

Specialistul în bioelectronică Adrian Vornicu a povestit la iThink cazul unei însoțitoare de zbor care obișnuia să doarmă cu telefonul sub pernă.

„Eu am avut cazuri de persoane care m-au sunat datorită faptului că scriu articole în acest domeniu, stewardeze care dormeau cu telefonul sub pernă și dimineață când dădeau să plece, erau mai obosite. Și i-am spus – doar îndepărtarea telefonului, la un metru, dă soneria mai tare, pune-i încă o alarmă… Și erau fresh!”, a arătat specialistul.

Atunci am putut să merg din nou!”

În urmă cu câteva luni, un caz aparent inexplicabil a ajuns o știre internațională. O tânără de 29 de ani din Marea Britanie a rămas imobilizată la pat de luni de zile. Înainte de acest incident, tânăra petrecea până la 14 ore pe telefon.

"Mi-am oprit telefonul și l-am aruncat în spatele dulapului. Atunci am putut să merg din nou", a mărturisit Fennela Fox, într-o știre preluată de presa din România. Adrian Vornicu a explicat care a fost motivul pentru care expunerea îndelungată la telefon a afectat-o atât de grav pe tânăra britanică.

„Anumite radiații pulsante blochează absorbția ionului de calciu, ori în organismul nostru, calciul este cel care ne ajută să ne contractăm, să facem un efort fizic, în cuplaj cu actina, miozina, iar magneziul relaxează organismul. Aceste radiații, în cazul acestei tinere care s-a supraexpus, i-au blocat fixarea calciului în organism. E ca în cazul persoanelor care au probleme de hipotiroidie, nu mai fixează calciu, sunt mai apatice dimineața, se trezesc mai obosite decât seara…”, a adăugat specialistul în bioelectronică Adrian Vornicu, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care îți schimbă perspectiva asupra lumii, Duminică, la 17:00, la Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close