Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Ghiţă Ignat, fost luptător MMA şi deţinut, a devenit salvatorul orfanilor din Ucraina

Ghiţă Ignat, fost luptător MMA şi deţinut, a devenit salvatorul orfanilor din Ucraina

Imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, una dintre primele asociații românești care au sărit în ajutorul ucrainenilor a fost ONG-ul condus de Ghiță Ignat. Un nume care acum 15 ani făcea istorie în lupte și în MMA.

Ghiţă Ignat, fost luptător MMA şi deţinut, a devenit salvatorul orfanilor din Ucraina
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2023   •   13:18

Invitat în cea de-a doua ediție a emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, fostul luptător a vorbit despre cum a reușit să mute cu totul un orfelinat din Ucraina.

"L-am mutat la Suceava, într-una din locațiile Fight for Freedom. Avem o clădire cu 44 de garsoniere, un cămin studențesc părăsit, 33 de ani nu a locuit nimeni acolo, l-am reabilitat, l-am făcut un hotel de trei stele.

Dintr-o clădire fantomă care nu găzduia pe nimeni, fără geamuri, când văd acum câtă viață este în ea, când văd acum cei 75 de copii orfani aduși din zona Odessa, cu tot cu staff-ul lor, încă 52 de membri din staff, medici, asistenți, îngrijitori, încă 20 de copii ai staff-ului", a spus Ghiță Ignat la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

"Cel mai mic refugiat avea 10 zile!"

"La un meeting i-am întrebat cum se simt. Și o îngrijitoare, o doamnă în vârstă, a zis: «Mă simt liberă! Mă simt liberă să pot să mă odihnesc. Nu trebuie să mă mai trezesc noaptea că sună sirena, că trebuie să iau copiii care plâng, să fugi cu ei în subsol. Apoi îi duci în pat și în 5 minute sună iar...». Între 0 și 5 ani au toți. Cel mai mic avea 10 zile când l-am evacuat", a adăugat fostul luptător.

Gheorghe Ignat, pe numele său de ring "Ursul Carpatin", a fost unul dintre cei mai medaliați luptători ai României, cu peste 40 de medalii internaționale, la lupte greco-romane.

A devenit unul dintre cei mai temuți luptători de MMA din lume. Greșelile din viața extrasportivă l-au adus după gratii, fiind condamnat la 4 ani de închisoare. După eliberare, Ghiță Ignat a pus bazele unui ONG prin care a reușit să reintegreze în societate zeci de deținuți eliberați din penitenciare și să ofere un adăpost și o masă caldă oamenilor străzii din Suceava și împrejurimi.

Noua emisiune iThink cu Iusti Fudulu poate fi urmărită în fiecare duminică, de la 17:00, pe Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: iThink Ghiţă Ignat Iusti Fudulu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close