Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cum să te hidratezi chiar și când nu bei apă: ”Corpul rămâne hidratat pentru mai mult timp! Acesta este secretul!”

Cum să te hidratezi chiar și când nu bei apă: ”Corpul rămâne hidratat pentru mai mult timp! Acesta este secretul!”

Știm cu toții cât de importantă este hidratarea. Problema este că multora dintre noi ne este greu să bem apă. Din fericire, există o soluție, care este chiar mult mai eficientă decât hidratarea cu apă și la îndemâna oricui.

Cum să te hidratezi chiar și când nu bei apă: ”Corpul rămâne hidratat pentru mai mult timp! Acesta este secretul!”
Sursa foto: Getty Images / Tsvetomir Hristov
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    29 Apr 2024   •   12:35

Apa este esențială pentru funcționarea corectă a organismului nostru, deoarece joacă un rol crucial în numeroase procese fiziologice. Printre acestea se numără reglarea temperaturii corpului, transportul substanțelor nutritive în celule, eliminarea toxinelor prin urină și transpirație și menținerea unei hidratări adecvate a pielii.

O hidratare adecvată contribuie la menținerea nivelului optim de umiditate în organism, ceea ce poate îmbunătăți starea generală de sănătate și bunăstare. De asemenea, poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate precum constipația, formarea pietrelor la rinichi sau deshidratarea.

Specialiștii recomandă hidratarea regulată pe tot parcursul zilei dar și atenția sporită la semnele de deshidratare, cum ar fi setea excesivă, urina de culoare închisă, senzația de oboseală sau amețelile. 

Hidratarea nu constă însă numai în consumul de lichide. Potrivit expertului naturopat Aurelian Vasile, prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, o hidratare chiar mai eficientă decât cea pe bază de apă vine din fructe.

”Sistemul imunitar devine foarte reactiv la tot ceea ce se întâmplă în interior și atacă anumite molecule. Împrumută energie. Este un efort pentru el să neutralizeze aceste substanțe.

În schimb, dintr-un măr, nu ai ce să neutralizezi, pentru că acolo proporția de apă este foarte crescută iar hidratarea este foarte eficientă prin legume și fructe. Pentru că apa respectivă este legată de molecule, de vitamine, de minerale, anumiți nutrienți, fibrele acelea solubile, etc. Și atunci corpul rămâne hidratat pe o perioadă mai lungă de timp. Acesta este secretul.

Cu cât hidratarea se face pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât corpul poate extrage din nutrienți mai mult lichid. Adică este ca o pompiță adiacentă, programată de către Univers, care să ofere diferiți nutrienți, chiar și apă, pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Poate că tu nu ai timp, ești într-o ședință, faci sport, ești cu copilul, te concentrezi, conduci, dar acești nutrienți își fac treaba lor acolo, în tăcere, în liniște. Acesta este un dar divin. Ni s-a oferit acest lucru pe tavă, doar trebuie să ne bucurăm de el”, a explicat Aurelian Vasile în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: hidratare Aurelian Vasile
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close