Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient

iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient

La clasica întrebarea "Mâncăm ca să trăim sau trăim ca să mâncăm?" s-a dezvoltat în ultimele decenii, din păcate, un al treilea răspuns: "Mâncăm ca să ne îmbolnăvim". Invitat la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, onco-fitoterapeutul Marius Văduva a alcătuit topul celor mai periculoase alimente pentru sănătatea noastră.

iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   11:56

"Pe primul plan nu pun zahărul, cum spune toată lumea. Pe primul plan eu pun uleiul de palmier", susține specialistul, referindu-se la unul dintre cele mai folosite ingrediente în alimentele procesate, după cum a punctat și moderatorul emisiunii, Iusti Fudulu.

"Ați văzut? Și pe cine ați auzit că avem epidemie de cancere? Vă dau studii medicale randomizate făcute în Spania și confirmate de Cambridge care îți arată că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul cancerigen care poate să grăbească metastazele din corpul uman", a adăugat Marius Văduva, fitoterapeut specializat pe cazuri oncologice.

Gustarea dulce, rău aduce

"Zahărul este al doilea. Într-adevăr, după uleiul de palmier, zahărul este al doilea. Dar al treilea – și nu vorbim doar de cancer – este laptele de vacă. L-aș interzice! În primul rând este foarte dăunător pentru sistemul nostru digestiv și intestinal", subliniază onco-fitoterapeutul.

"Carnea roșie ar trebui să o limităm pe cât posibil în momentul ăsta. V-aș spune carnea de vită pentru că în momentul ăsta este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu rezistență la bacterii, din cauza antibioticelor care se dau la vite", mai susține specialistul care a așezat pe locul 5 o clasă generală de alimente, reprezentând toate produsele de tip fast food, de la băuturi carbogazoase, la prăjeli sub toate formele lor.

În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena3 CNN, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează. Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

×
Subiecte în articol: iThink Marius Văduva Iusti Fudulu
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close