Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Jobul tău ar putea fi ocupat de un robot?! Iată cele 6 abilități de care ai nevoie pentru a fi indispensabil!

Jobul tău ar putea fi ocupat de un robot?! Iată cele 6 abilități de care ai nevoie pentru a fi indispensabil!

Ceea ce până de curând era doar un subiect pentru filmele Science Fiction, iată că scenariul roboților care ocupă locurile de muncă ale oamenilor a devenit realitate și se întâmplă chiar sub ochii noștri. Există însă niște lucruri pe care orice om trebuie să le știe, dacă vrea să fie cu un pas înaintea roboților și să-și asigure un job pe care nicio inteligență artificială nu i-l poate ocupa.

Jobul tău ar putea fi ocupat de un robot?! Iată cele 6 abilități de care ai nevoie pentru a fi indispensabil!
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   14:47

Lorand Soares Szasz, cunoscutul business coach a vorbit la iThink cu Iusti Fudulu a enumerat abilitățile care îți vor asigura un loc de muncă într-o piață de muncă tot mai robotizată.

Învață să înveți!

„Prima abilitate, cea mai importantă, e capacitatea de învățare. Noi mergem la școală și suntem învățați tot felul de informații. Dar nu ne învață nimeni cum să învățăm. Și cred că asta e o capacitate extraordinară de importantă în 2023-2030, să învățăm... să învățăm.”, susține cu tărie consultantul de business.

Gândirea critică

„A doua abilitate este gândirea critică. Vedeți ce se întâmplă deja la nivel de Fake News, de știri false, de conspirații, dacă nu avem dezvoltată gândirea critică, o vom lua razna și vom crede în toate conspirațiile.”, avertizează „antrenorul” de antreprenori.

Inteligența digitală

„Se știe destul de bine că nu ar trebui să petreacă un copil foarte mult timp cu ecranul în față, cu un telefon, cu o tabletă, cu televizor, cu laptop. Sunt studii care arată că un copil care petrece o jumătate de oră pe zi în fața unei tablete își dezvoltă inteligența digitală foarte mult. Ba mai mult, dacă în jumătatea de oră respectivă, îl schimbăm de la tabletă la telefon, de la telefon la laptop, facem o rotație de la ecran la ecran- și nu doar să consume un video sau un joc, ci să facă ceva, să scrie, îi triplează capacitatea de învățare digitală.”, a arătat Lorand Soares Szasz.

Inteligența emoțională

„Inteligența emoțională e ceva ce nu o va poate lua niciodată robotul. Inteligența emoțională e foarte necesară în afaceri, în dezvoltarea noastră personală, profesională, psihologică, tot ce înseamnă creșterea noastră. Deja există studii care arată astăzi că într-o poziție de management contează mult mai mult inteligența emoțională, decît IQ-ul.”, a explicat consultantul.

Abilități antreprenoriale

„Abilitatea de a vinde, de a marketa, vorbitul în public, conectivitate, inteligență financiară. Trebuie să știu să vând ceea ce știu, trebuie să știu să promovez ceea ce sunt și ceea ce știu, trebuie să știu să interacționez cu publicul pentru a avea un impact mai mare, trebuie să interacționez și să creez relații cu cei din jur și trebuie să învăț să-mi administrez bine finanțele.”, a adăugat cunoscutul business coach.

Stima de sine

Deși este mai mult o stare decât o abilitate, stima de sine reprezintă punctul de plecare al oricărui om pregătit să întâmpine toate provocările și profite de toate oportunităților vremurilor care vin, în opinia consultantului de business, Lorand Soares Szasz, invitatul lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care îți schimbă perspectiva asupra lumii, Duminică, la 17:00, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Iusti Fudulu iThink
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close