Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Mai puțin sânge pe străzi, mai mulți bani la buget! Legea care salvează vieți, votată, dar neaplicată!

Mai puțin sânge pe străzi, mai mulți bani la buget! Legea care salvează vieți, votată, dar neaplicată!

Cu toate că România e țara care se află pe primul loc din Uniunea Europeană la numărul de decese în accidente rutiere, autoritățile ignoră cu desăvârșire o lege care deși a fost votată, nu este aplicată. Invitat la iThink cu Iusti Fudulu, inițiatorul acestei legi, Titi Aur, a explicat cum pot fi salvate viețile pe șoselele României.

Mai puțin sânge pe străzi, mai mulți bani la buget! Legea care salvează vieți, votată, dar neaplicată!
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   10:14

"Această lege prevede următorul lucru. Cei care doresc să fac un curs de conducere defensivă, pot să-și deconteze integral suma din impozitele pe care urmează să le plătească. Practic, le decontează de la stat.

Ar trece prin acest sistem de școlarizare așa cum se întâmplă în foarte multe țări, așa cum se întâmplă și în Austria, și în Ungaria, și în Germania, și în Suedia, ar trece șoferimea prin aceste cursuri, ar fi mai puțin sânge pe străzi, mai mulți bani la buget", a spus fostul campion de raliuri.

Legea s-a blocat la Ministerul Transporturilor

Deși a fost votată în Parlament și adoptată, legea nu poate fi pusă în practică, întrucât Ministerul Transporturilor nu a realizat normele de aplicare.

"Statul român consumă 3,3 miliarde de euro anual, ca urmare a victimelor accidentelor rutiere, sumă calculată de Banca Mondială, de Comisia Europeană, se află pe site-ul ARR, al ministerului Transporturilor", a adăugat Titi Aur, care a calculat ce economie s-ar face la buget dacă numărul de accidente ar scădea, așa cum s-a întâmplat în țările în care această lege este deja aplicată.

În fiecare duminică, de la 17:00, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează. Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

Citeşte şi: Acesta e cumva stilul tău de condus?! Ai toate șansele să faci accident! Topul greșelilor la volan

×
Subiecte în articol: iThink Titi Aur
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close