Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Minciuna preferată a oamenilor: ”Înainte era mai bine!” Anca Maftei, la iThink: ”Trecutul e iluzie, viitorul nu există!”

Minciuna preferată a oamenilor: ”Înainte era mai bine!” Anca Maftei, la iThink: ”Trecutul e iluzie, viitorul nu există!”

Într-o ediție specială iThink, cunoscutul psihoterapeut Anca Maftei a vorbit despre cât de important este să trăim în prezent, aici și acum.

Minciuna preferată a oamenilor: ”Înainte era mai bine!” Anca Maftei, la iThink: ”Trecutul e iluzie, viitorul nu există!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   14:08

”Singurul moment real e cel prezent. Tot ceea ce ne amintim și tot ce proiectăm despre viitor nu sunt decât niște iluzii ale unor zone din noi. În prezent suntem noi, în trecut sunt părți ale ființei noastre.

Trecutul este iluzie, pentru că nu mai avem acces la el, viitorul nu există, pentru că îl concepem și îl compunem în fiecare moment al vieții noastre.

Nu ne rămâne decât să fim aici și acum, iar toată bucuria și comoara vieții acesteia se găsește în «a fi».”, a explicat psihoterapeutul.

Cine trăiește în trecut, suferă în prezent!

”Mulți oameni se refugiază în mecanismul ăsta. E tot un mod de a privi al unei părți din noi ca să ne protejeze. Se refugiază acolo în «Înainte era mai bine!».

E ca o pernuță pe care mai stăm așa un pic să ne alinăm. E bună și pernuța. Dar e mai bună vindecarea și să fii în prezent.”, a adăugat Anca Maftei, invitata lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care nu-ți spune ce să gândești, dar cu siguranță te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: iThink Anca Maftei
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close