Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Ești cumva acrofob?! Top 3 fobii ale oamenilor. Dacian Pășcuță, iThink: "Cu două dintre frici ne naștem!"

Ești cumva acrofob?! Top 3 fobii ale oamenilor. Dacian Pășcuță, iThink: "Cu două dintre frici ne naștem!"

După cum bănuiți, acrofobul nu este cel care se teme de castraveciori murați, gogonele și alte alimente acre. Acrofobia este, de fapt, o denumire internațională pentru frica de înălțime. Mai mulți specialiști sunt convinși că această fobie este cea mai des întâlnită în rândul oamenilor. Explicația o are unul din acești specialiști, Dacian Pășcuță, invitat la iThink.

Ești cumva acrofob?! Top 3 fobii ale oamenilor. Dacian Pășcuță, iThink: "Cu două dintre frici ne naștem!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   17:51

„Sunt, teoretic, două frici cu care ne naștem. Frica de înălțimi și cred că e una de zgomote puternice. Ele, în esență, toate se duc în frica de a muri. Frica își are esența în supraviețuire.”, a spus Dacian Pășcuță.

Ce este Glossofobia – una din temerile de top ale umanității

„E o frică destul de generală și frecventă. Dacă stăm să-i analizăm rădăcinile, nu este frica de a vorbi oricărui public. Poate la masă cu familia pot să vorbesc fără nicio grijă.

Poți să-l ai pe unul singur în fața căruia te-ai simțit mic și neînsemnat. Deci nu e neapărat o chestiune de volum, de masă. Ci despre ce nu vreau să se vadă despre mine în fața acelui public.”, a explicat Dacian Pășcuță la iThink. 

Citește și: Un specialist avertizează la iThink: "E unul dintre cele mai rele lucruri posibile!" Mulți oameni îl folosesc zilnic, dimineața și seara!

În fiecare duminică, de la 17:00, urmărește experiențele și ideile care îți schimbă perspectiva asupra lumii și a regulilor care o guvernează.  Când toți încearcă să-ți spună mai degrabă CE să gândești, află CUM să gândești la iThink cu Iusti Fudulu.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Pășcuță fobie fobii frici
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close