Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Nu schimbă gustul alimentelor și este la îndemâna oricui

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Nu schimbă gustul alimentelor și este la îndemâna oricui

Puțini sunt cei care pot spune cu mâna pe inimă că nu iubesc deserturile. Din păcate, despre zahăr s-a tot vorbit în ultima vreme, și din ce în ce mai mulți specialiști trag semnale de alarmă cu privire la cât de nociv este asupra organismului.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Nu schimbă gustul alimentelor și este la îndemâna oricui
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    15 Mai 2024   •   10:00

Expertul în naturopatie, Aurelian Vasile a explicat recent, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cât de importante sunt glucidele pentru organismul nostru. Însă doar atunci când sunt luate din surse sănătoase.

”Glucidele, în clasa glucidelor putem include și glucidele sănătoase. Avem fructe, legume, pentru că și ele sunt până la urmă glucide. Doar că eliberarea, datorită fibrelor, absorbția zahărului în sânge durează o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ne ajută să absorbim mai multă informație, energia este eliberată prin pipetă, adică ai energie constant, nu este o energie care fluctuează.

Pofta de dulce este de fapt o foame ascunsă, eu așa o consider. Ai consumat ceva cu care tu ești obișnuit, sau cu care vrei să te hrănești repede, este o hrănire falsă, pentru că hrănirea respectivă, din punct de vedere informațional, toate aceste chimicale au fost eliberate în corp. Dar ce facem cu informația alimentară, că ea nu există.

Și atunci organismul își cere din nou dreptul și spune că a consumat aceste alimente, dar peste o oră este nevoie să îi mai dai încă puțin. Și atunci devine un fel de cerc vicios în fiecare zi, pentru că nu știm unde să ne oprim. Dacă masa ta ar conține o cantitate crescută de proteină, de aminoacizi, lipide și glucide, atunci degradarea glucidelor este cumva încetinită și de către lipide, proteinele au timp să își creeze diferite molecule, să repare țesuturi, structuri, dar cel mai important este faptul că nivelul tău de energie este constant, claritatea mentală este eficientă, focusul, starea de bine, iritabilitatea nu este prezentă”, a explicat Aurelian Vasile.

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului

Și atunci, dacă glucidele sunt atât de importante, cum le putem consuma astfel încât să nu ne facem rău. Răspunsul vine de la renumitul neurochirurg, prof. dr. Vlad Ciurea, care susține că zahărul este extrem de dăunător asupra organismului nostru, însă ne dă și alternative sănătoase. Mai exact, medicul susține că o linguriță de miere este extrem de benefică pentru noi.

”Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție.

Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate.

De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună.

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: zahar Vlad Ciurea miere
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină!
x close