Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Lumea explodează în două din cauza virusului. Campania care i-a stârnit revolta lui Raed Arafat: 'Eu aș fi primul care l-aș da în judecată'

Lumea explodează în două din cauza virusului. Campania care i-a stârnit revolta lui Raed Arafat: 'Eu aș fi primul care l-aș da în judecată'

O campanie șocantă care care îi îndeamnă pe tineri la nepurtarea măștii de protecție în contextul pandemiei de coronavirus a stârnit revolta în ultimele zile. Raed Arafat a criticat în termeni duri campania, despre care spune că este ”contrară legislației” și nu sugerează libertatea de exprimare, ci „libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare”.

Lumea explodează în două din cauza virusului. Campania care i-a stârnit revolta lui Raed Arafat: 'Eu aș fi primul care l-aș da în judecată'
de Cristina Tudorache    |    30 Iun 2020   •   22:33

”Sunt un om liber. Sunt un erou și fără mască. Vreau să comunic. Pot să respir liber. Sunt un om sănătos. Sunt în siguranță în această lume. Vreau să zâmbesc. Vreau să te înțeleg. Soluția nu e să te protejezi, ci să te împuternicești”, susține campania promovată de consultantul Cezar Ionașcu, pe fundalul căreia mai mulți tineri își îndepărtează masca, iar, la final, doi dintre ei se sărută.

Raed Arafat a sancționat în termeni duri campania, despre care spune că este contrară legislației

”Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, ci de libertatea de a induce oameni în eroare și a-i ucide. Nu este vorba despre liberatate de exprimare pentru că este un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt în pericol imediat, dar pot pune în pericol viața altora dacă nu respectă reguli. 
Această campanie, venind către tineri să nu respecte reguli, este clar că e contrară nu cu recomandările, ci cu legislația în vigoare. Problema este că se pune orice magazin, orice locație în pericol de a primi amenzi din cauza unora are nu vor să respecte reguli. În transportul public în comun, poate să fie interzisă intrarea persoanei în mijlocul public de transport în comun.”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU nu se poate pronunța dacă realizatorii vor fi pedepsiți sau nu. ”Aspectele legislative, dacă cade sub incidența legii sau dacă pot fi luate măsuri împotriva celor care au făcut-o, nu pot să mă pronunț, trebuie să analizeze juriștii.”

Raed Arafat spune că despre campanie că este realizată de profesioniști, ”pentru că încearcă să inducă o idee, dar nu spune direct lucruri care pot fi imputate celui care le-a realizat.”

”Nu ai cum să ai un polițist pentru fiecare om”

”Din păcate aveți dreptate, devine tot mai minoritară partea care respectă regulile, vedem asemenea campanii, discuții, provocări, dar încearcă să creeze o platformă cu oameni împotriva măsurilor care se iau. Să ceri control este corect. Noi facem controale, dar nu ai cum să ai un polițist pentru fiecare om.

Noi suntem cei mai importanți. Ați văzut că în decizia CNSU se prevede inclusiv închiderea localurilor unde nu se respectă regulile de sănătate publică. De campania care vorbiți, este una care induce o idee greșită, face din tineri o unealtă de infectare în rândul tinerilor, duc infecția în familia lor. Vor duce virusul acolo. Să îi explice cineva tânărului ce bună a fost campania. Campanii periculoase, induc în eroare, e o campanie făcută de experți, e un curent care încearcă să inducă în eroare.

Eu aș fi primul care l-aș da în judecată pe dl. Ionașcu

Eu aș fi primul care l-aș da în judecată pe dl. Ionașcu, dacă aș infecta-o pe bunica mea, dacă aș fi un tânăr. Nu intru în dialog cu acest domn. Tocmai vorbeam că există libera exprimare, normală în societatea democratică, dar îi inducem în eroare și pe alții. Astfel de campanii, pe Facebook, chiar ei au luat măsuri și le-au oprit. Noi putem doar sesiza Facebook că există o campanie care se face pe rețea care induce în eroare oamenii în privința răspândirii, prevenirii SARS-CoV2. Dar e posibil să se găsească și pe alte rețele de socializare”, mai punctează șeful DSU, conform publicației Gândul.

Lumea explodează în două din cauza virusului. Campania care i-a stârnit revolta lui Raed Arafat: 'Eu aș fi primul care l-aș da în judecată'

×
Subiecte în articol: Campanie mască Raed Arafat

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close