Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mesajul lui Puiu Popoviciu pentru autoritățile române, după ce judecătorii britanici au refuzat extrădarea sa

Mesajul lui Puiu Popoviciu pentru autoritățile române, după ce judecătorii britanici au refuzat extrădarea sa

Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, la News Hour with CNN, prima reacție a omului de afaceri Puiu Popoviciu la decizia britanicilor de a respinge extrădarea sa.

Mesajul lui Puiu Popoviciu pentru autoritățile române, după ce judecătorii britanici au refuzat extrădarea sa
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    11 Iun 2021   •   18:27

"Sunt fericit că cea mai conservatoare justiţie din lume mi-a dat dreptate" ne-a declarat el.

Statul român s-a luptat timp de aproape 4 ani să obţină extrădarea lui Popoviciu, după ce acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Băneasa. Omul de afaceri a primit vestea la Londra, acolo unde s-a predat în 2017 şi a fost eliberat pentru o cauţiune de 200 de mii de euro.

Decizia High Court of Justice din Londra spune: "Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului." Ministerul Justiţiei încă nu a reacţionat la decizia judecătorilor britanici. Mai multe date despre această decizie, în această seară, la Exces de putere, cu Oana Zamfir.

Motivele pentru care britanicii au refuzat extrădarea

" Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului."

Sursa: Pronunţare 11.06.2021, High Court of Justice

 

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close