Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Svetlana, divorțată "de formă" de un om-cheie la Moscova, sparge milioane de euro la Paris

Svetlana, divorțată "de formă" de un om-cheie la Moscova, sparge milioane de euro la Paris

Pentru cei mai mulți dintre muritorii de rând, numele Svetlana Maniovici nu înseamnă nimic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   19:26

Pentru magazinele de lux din capitala Franței, este numele unui client important.

Femeia (foto) a fost soția ministrului adjunct al Apărării din Rusia până acum câteva luni și își trăiește viața din plin, după despărțirea  - în acte - de partenerul său, Timur Ivanov.

O anchetă realizată de Fundația Anti-Corupție (FBK), fondată de disidentul rus Aleksei Navalnîi, scoate la lumină stilul de viață extravagant și costisitor al Svetlanei, specific multora din cei care se află ori s-au aflat în cercul de putere din jurul președintelui rus Vladimir Putin.

Dacă pe Timur Ivanov l-a pus Putin să se ocupe de reconstruirea Mariupolului, pe care armata rusă l-a distrus anul trecut, din investigația Fundației Anti-Corupție reiese că Svetlana Maniovici trăiește în Paris, pe banii fostului soț, de când a izbucnit războiul din Ucraina.

Citește și: Cel mai important opozant politic al lui Vladimir Putin este otrăvit lent în închisoare, susțin apropiații săi

Potrivit unei serii de mesaje și imagini postate pe Twitter de Maria Pevcik - șefa Departamentului de investigații al FBK - Svetlana cheltuie sume exorbitante pe bijuterii și haine.

Pe o singură pereche de cercei, Svetlana a plătit 140 de mii de euro, iar pe un inel, peste o sută de mii de euro, reiese din investigație.

Pentru o singură rochie Dolce and Gabbana, femeia a achitat 60.000 de euro.

Pe 17 martie 2022, la o zi după ce aviația Moscovei a ras de pe fața pământului teatrul din Mariupol și a ucis peste 600 de oameni care se adăposteau acolo, Svetlana a mers la magazinul de bijuterii al lui Joel Arthur Rosenthal din Paris pentru a ridica diamante, arată ancheta oamenilor lui Navalnîi.

Divorțul, metoda prin care soția unui demnitar rus poate să își trăiască viața de lux la Paris

Iar în martie, când Kievul se cutremura sub bombardamentul rachetelor rusești, Svetlana se ducea la Londra pentru a-și vizita fiul. 

Conform sursei citate, viața Svetlanei nu a fost afectată de sancțiunile impuse apropiaților lui Putin, pentru că a avut inspirația de a divorța, de formă, de Timur Ivanov, la cinci luni după declanșarea războiului.

Însă banii "făcuți" de fostul ei soț continuă să-i finanțeze traiul luxos la Paris.

Timur Ivanov se află pe lista celor sancționați de autoritățile europene.

Astfel, ea a putut să-şi vadă liniștită de viață, să cheltuie milioane de euro peste tot în Europa, deși soțul ei este pe lista sancțiunilor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close