Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Expert în securitate: ”Rusia lui Putin se ocupă de nivelul său de ambiție de a-și recrea imperiul, face și ocheade spre statele baltice”

Expert în securitate: ”Rusia lui Putin se ocupă de nivelul său de ambiție de a-și recrea imperiul, face și ocheade spre statele baltice”

Federația Rusă este mult prea ocupată cu propriile ambiții politice, în loc să fie atentă la amenințarea teroristă.

de Georgiana Adam    |    23 Mar 2024   •   18:26

Rusia este ocupată cu ambițiile politice și nu cu rezolvarea amenințărilor directe, teroriste, la adresa rușilor, a declarat expertul în securitate Iulian Chifu, la Antena 3 CNN.

”Deci amenințarea directă, reală, palpabilă, cea care a făcut 100 și de victime, plus peste 150 de răniți, nu este analizată, pentru că Federația Rusă, nu-i așa, se ocupă de nivelul său de ambiție de a-și recrea imperiul și de a ocupa Ucraina, pe care nici nu o mai consideră stat. Ba mai face și ocheade către statele baltice, pe care le desconsideră a fi state naționale, în ciuda tuturor regulilor și a angajamentelor și a acordurilor la care este parte”, a precizat expertul în securitate.

ISIS a revendicat atacul comis la un complex de concerte populare din apropierea Moscovei, soldat cu cel puțin 133 de morți și peste 100 de răniți.

Președintele rus Vladimir Putin a calificat atacul drept un "act terorist barbar".

Autoritățile ruse au declarat că toți cei patru suspecți direct implicați în atac au fost arestați în apropierea graniței cu Ucraina, împreună cu alte câteva persoane.

Agenția de stat RIA Novosti a relatat că atacatorii "au deschis focul cu arme automate" și "au aruncat o grenadă sau o bombă incendiară, care a declanșat un incendiu".

La începutul acestei luni, Ambasada SUA în Rusia a declarat că "monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari în Moscova", inclusiv la concerte.

×
Subiecte în articol: atac moscova crocus city hall
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close