Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Mihai Leu, mărturii emoționante după lupta cu cancerul: "Şi când nu mai poţi, mai poţi un pic"

Mihai Leu, mărturii emoționante după lupta cu cancerul: "Şi când nu mai poţi, mai poţi un pic"

Mihai Leu, de două ori campion mondial la box și campion naţional absolut la raliuri, a povestit, pentru Antena 3 CNN, detalii emoționante din perioada în care s-a luptat cu o boală cumplită.

Mihai Leu, mărturii emoționante după lupta cu cancerul: "Şi când nu mai poţi, mai poţi un pic"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mihaela Bîrzilă    |    07 Oct 2023   •   18:40

Mihai Leu este primul sportiv român care a câștigat centura de campion mondial la box, în 1997. După ce și-a apărat cu succes această victorie, cariera sa s-a terminat brusc, din cauza unei accidentări la braț.

Astfel, sportivul s-a reorientat către raliuri, reușind, ca pilot, să devină campion național absolut, titlu primit în 2003.

Cu toate acestea, în 2014, în ciuda stilului de viață, Mihai Leu a aflat că suferă de cancer la colon, fiind nevoit să petreacă două luni în spital și să suporte două operații.

Din fericire, sprijinit de familie și monitorizat atent de medici, Mihai Leu a reușit să învingă cumplita boală.

Citește și: Secțiile ATI din 18 spitale din România vor fi digitalizate. Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei

"În viață treci prin momente foarte grele, însă întotdeauna este important să nu cedezi. Există o vorbă: Când nu mai poți, mai poți un pic.

Este important să ai putere, pentru că, de la o anumită vârstă, nu ești numai tu motivul pentru care trebuie să lupți, ci ai o familie lângă tine, pentru care merită să faci eforturi foarte mari.

Am avut probleme mari, dar am fost convins din prima secundă că voi trece peste", a mărturisit sportivul, pentru Antena 3 CNN.

Inițial, sportivul nu a vrut să vorbească despre suferința prin care a trecut, însă a fost încurajat de fiul său, care i-a spus că astfel îi poate ajuta şi pe alţii să aibă încredere şi să lupte.

"Băiatul meu, care acum are 30 de ani, mi-a spus într-o zi: Tată, nu este bine că nu vorbești despre asta, pentru că dacă oamenii aud de la tine că ai reușit să treci peste problemele de sănătate, poate muți ar avea mai mult curaj", a mai spus Mihai Leu.

×
Subiecte în articol: Mihai Leu cancer
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close