Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Oana Roman, cu mama internată într-un centru de lux pentru bătrâni, despre Căminele Groazei: "Nu cred că nimeni nu avea aparținători"

Oana Roman, cu mama internată într-un centru de lux pentru bătrâni, despre Căminele Groazei: "Nu cred că nimeni nu avea aparținători"

Oana Roman, care a fost nevoită să-și ducă mama la un centru pentru bătrâni, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre scandalul căminelor groazei.

Oana Roman, cu mama internată într-un centru de lux pentru bătrâni, despre Căminele Groazei: "Nu cred că nimeni nu avea aparținători"
Sursa foto: Facebook/Oana Roman
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   20:50

Oana Roman este de părere că aparținătorii aveau datoria de a-și vizita rudele internate în centrele descoperite cu nereguli grave, astfel încât să se asigure că starea lor este bună.

"Nu mi se pare normal că ani de zile oamenii au stat acolo și niciun aparținător nu a considerat că trebuie să se îngrijoreze de faptul că acolo se întâmplă lucruri care nu sunt în regulă.

Eu cred că regula cea mai importantă în momentul în care ai o rudă într-un astfel de centru este să te duci să o vizitezi", a spus Oana Roman, la Antena 3 CNN.

Oana Roman a povestit cum a ales centrul în care se află înternată mama sa, un centru privat, de cinci stele, pe care îl descrie drept "raiul pe pământ".

Citește și: Primele imagini din Căminul Groazei găsit în Sectorul 5 din București! Aparținătorii au aflat de nereguli de la televizor

"M-am dus și am vizitat foarte multe centre. M-am documentat foarte bine. Mama a fost în mai multe centre, pentru că, la început, a mers doar pentru monitorizare.

Apoi, a stat într-un centru din București, unde totul a fost foarte bine, doar că, la un moment dat, ea a avut nevoie de îngrijiri de kinetoterapie și fizioterapie, care nu erau în centrul în care ea era.

În luna septembrie a anului trecut, am ajuns cu ea la un centru din Snagov, care este cel mai performant și mai luxos centru de îngrijiri pentru bătrâni din Europa de Est.

Oamenii care sunt în centrul unde este mama, nu-și fac niciun fel de griji,  pentru că ei locuiesc într-un loc de cinci stele, care este raiul pe pământ.

Eu cred că este o problemă de fond și cred că nu este nici măcar o problemă politică.

Este o problemă de sistem, evident, cu complicitatea unor oameni politici, a unor oameni din instituțiile statului", a declarat Oana Roman.

×
Subiecte în articol: Oana Roman Căminele Groazei
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close