Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Un poliţist a suflat în etilotest în locul unui şofer pentru a-l scăpa de dosar, în Curtea de Argeş

Un poliţist a suflat în etilotest în locul unui şofer pentru a-l scăpa de dosar, în Curtea de Argeş

Un poliţist din Curtea de Argeş este cercetat, alături de alţi trei agenți, după ce a suflat în etilotest în locul unui şofer, pentru a-l scăpa de probleme.

Un poliţist a suflat în etilotest în locul unui şofer pentru a-l scăpa de dosar, în Curtea de Argeş
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2023   •   17:02

Totul s-a petrecut într-o noapte, pe o stradă din Curtea de Argeș, după ce un apel anonim la 112 a sesizat faptul că un tânăr șofer s-a urcat băut la volan.

Pentru a verifica cele sesizate, un echipaj de Poliție a fost trimis pe urmele autoturismului. 

În scurt timp, oamenii legii au găsit mașina parcată pe marginea drumului, iar în momentul în care polițiștii au încercat să-l testeze pe șofer, acesta a refuzat, susținând că tatăl său a fost cel care a condus.

Pentru că îl cunoștea pe tânărul din mașină, elev la Școala de Poliție, unul dintre agenți s-a oferit să sufle în etilotest, spunând înainte: "Hai să facem o românească".

Citește și: Două milioane de lei confiscaţi de la un poliţist, cetăţean bulgar, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche

Astfel, concluzia raportului a fost că cele sesizate nu se confirmă.

Totuși, anchetatorii au descoperit că cel care a sunat la 112 a fost chiar unul dintre agenți.

Acum, cei patru oameni ai legii sunt cercetați penal pentru favorizarea făptuitorului și pentru fals intelectual, în timp ce elevul este acuzat de refuz de prelevare de probe biologice.

De asemenea, tatăl elevului este cercetat pentru fals în declarații și fals material, urmând ca magistrații de la Judecătoria Curtea de Argeș să dea un verdict în acest caz.

×
Subiecte în articol: Curtea de Arges politisti sofer etilotest
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close