În realitate, tentația nu ar trebui confruntată, fiindcă nici nu ar trebui să apară. Dacă la nicio oră după ce ai mâncat, stomacul îți spune că i-ar prinde o gustare, iată ce poate semnala această foame permanentă.
Foamea trebuie păcalită. În realitate, foamea fizica este o necesitate normală și un semn că organismul are nevoie de energie.
De asemenea, băuturile dulci, bomboanele și produsele de patiserie nu oferă energie pe termen lung, așa că senzația de foame apare din nou peste foarte puțin timp.
Mâncatul prea repede este o altă greșeală pe care o poți face și care duce la senzația de foame. Dacă nu mestecăm bine alimentele, nu ajungem la senzația de sațietate de care are nevoie corpul.
Iar dacă senzația de foame persistă, specialiștii recomandă o gustare, care să nu depășească 200 de calorii.
Senzația de foame te poate încuraja să trișezi. De aceea este important să păstrezi în minte obiectivele tale – indiferent că vrei să pierzi în greutate sau că urmărești să-ți îmbunătățești sănătatea. Și fii întotdeauna conștient de ceea ce mănânci, săvurează gustul și textura.
Planificarea meselor principale și a gustărilor în jurul unor ore regulate te poate ajuta să îți menții nivelul de energie și senzația de sațietate pe parcursul zilei.