Antena 3 CNN Politică Ecaterina Andronescu îi dă replica lui Iohannis

Ecaterina Andronescu îi dă replica lui Iohannis

Ecaterina Andronescu îi dă replica lui Iohannis
Sursa foto: foto: captura Antena 3
03 Ian 2019   •   21:55

Ecaterina Andronescu, a declarat joi, că nu este suprinsă de cererea președintelui Klaus Iohannis ca Legea Educației să fie reexaminată și a susținut că va merge la Cotroceni pentru o discuție pe acest subiect.

„Nu m-a surprins. Este un proiect legislativ care a trecut prin cele două Camere. Senatul este camera decizională - prin vot a ajuns la președinte pentru promulgare. E dreptul președintelui să ceară reexaminarea acestui proiect legislativ. Suntem într-o practică legislativă firească.

Aș vrea să spun că acest articol nu reprezintă o nouătate. A existat în Legea 1, și prin aceasă inițiativă legislativă s-a revenit la el. Acest alineat spunea că pentru învățământul primar e bine să avem nu mai mult de 20 de ore, pentru gimnaziu, 25 de ore și pentru liceu 30 de ore.

De ce s-a făcut această precizare în lege? Există un ordin al ministrului Sănătății care recomandă un număr de ore pentru fiecare vârstă școlară și când s-a făcut legea s-a tinut cont de limita maximală", a spus Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, elevii sunt sufocați de la vârste fragede de programa școlară.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close