Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Ministrul Apărării îi dă replica lui Traian Băsescu

Punctul de Întâlnire. Ministrul Apărării îi dă replica lui Traian Băsescu

Punctul de Întâlnire. Ministrul Apărării îi dă replica lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2014   •   19:15
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a răspuns acuzaţiilor lansate de preşedintele Traian Băsescu referitoare la rectificarea bugetară pentru Apărare. 
 
Ministrul a explicat, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că poziţia preşedintelui vine în contradicţie cu ce s-a decis la summitul de la Ţara Galilor: 
 
"Suntem toţi conştienţi că alocările pentru armată sunt necesare şi este nevoie de mai mulţi bani. Guvernul Ponta a înţeles acest lucru şi a insistat să mărim bugetul MaPN. Ceea ce spunea domnul preşedinte este în contradicţie cu ce s-a stabilit la summitul din Ţara Galilor. Acolo România a fost lăudată de fiecare dată pentru alocările către Ministerul Apărării. Acuma, revenind, putem să reparăm în doi ani ce nu s-a făcut în 10 ani?" 
 
Oficialul a explicat şi câte probleme s-au rezolvat sub guvernarea cabinetului Ponta.
 
"Finanţăm modernizarea aeroportului de la Feteşti, cofinanţăm baza de la Deveselu. Şi să nu uităm că alocăm bani pentru mentenanţa forţelor pe care le avem. Bani pentru mentenanţă nu s-au dat în ultimii cinci ani şi uite că acum se dau. Instrucţie în armată. Nu s-au mai făcut în ultimii ani, tot din motive financiare. De patru ani, piloţii nu au mai tras cu muniţie reală. În acest an am dat muniţie de război, şi pentru avioane şi pentru elicoptere. Şi multe, multe lucruri care nu au fost rezolvate în timp au fost rezolvate acum. Să vii acum să spui că nu s-au alocat destui bani Apărării, sigur, pot fi mai mulţi bani, dar nu poţi să repari în doi ani ce nu s-a făcut în 10."
 
Duşa a explicat şi că există un proiect pentru bugetul pe anul 2015. 
 
"Pregătim bugetul pentru 2015, am elaborat un proiect, cu o creştere de 0,3%, ca până în 2017 să ajungem la 2%. Premierul a subliniat de mai multe ori preocuparea pentru bugetul Apărării."
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close