Antena 3 CNN Actualitate România, ținută pe coji de nucă la Bruxelles. Până când?

România, ținută pe coji de nucă la Bruxelles. Până când?

România, ținută pe coji de nucă la Bruxelles. Până când?
Sursa foto: Foto: VideoNews
31 Ian 2016   •   19:35
Doua evenimente importante au relansat razboiul declaratiilor politice din Romania. Raportul MCV si vizita in Romania a fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

In raportul MCV se spune ca intotdeauna in ultimii ani, că “exista progrese ale Romaniei, suntem pe drumul cel bun", dar ca mai avem de facut lectii ca sa trecem clasa.

Până unde va merge acest MCV aplicat in mod discriminatoriu doar Romaniei si Bulgariei? Cata coruptie si ce mecanisme influentate politic sunt azi in Italia, Ungaria sau Polonia - ca sa luam doar trei tari UE importante unde scandalurile se tin lant.

Si cu MCV pe cap si in afara Schengen dupa ce am platit peste 600 de milioane de euro unui concern franco-german, Romania risca sa fie vinovatul de serviciu intr-o Europa macinata profund de tensiunea milionului de imigranti si de terorismul ce produce sute de morti.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de duminică a emisiunii Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, la Antena 3.

Europarlamentarul Renate Weber a explicat că există o foarte mare problemă la baza MCV-ului, care a fost gândit de un personaj dubios.




România este în situația asta de “ruda săracă de la țară” pentru că România se complace în această situație, de fiecare data când primește o palmă, mai întoarce obrazul, ca să mai primească și alte palme. Nu spun că în România nu e corupție, dar nu pot să nu îmi aduc aminte că cel care la data aceea țipa foarte tare pentru un astfel de mecanism era Franco Fratiini. Lumea din țara asta nu știe cine este Frattini – un șmecheraș care făcuse legislația în Italia ca Berlusconi să fie imun complet. Ce făcea Frattini în acest fel? Arăta cât este el de intransigent și îi făcea pe italienii săi să nu se mai uite la ce se întâmplă la ei acasă. A venit o criză năpraznică și în astfel de momente populismul înflorește. Și pe același populism, toată Europa era curată, două țări din sud-estul Europei erau murdare. Și merge treaba asta un an, doi, trei, dar câți ani să mai țină?”



×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close