Antena 3 CNN Politică Dovezi de iubire politică profundă în PNL. "Ludovic Orban, probabil cel mai bun preşedinte, va câştiga, probabil, în faţa lui Rareş Bogdan"

Dovezi de iubire politică profundă în PNL. "Ludovic Orban, probabil cel mai bun preşedinte, va câştiga, probabil, în faţa lui Rareş Bogdan"

Scandalul din PNL dintre contestatarii actualului preşedinte Ludovic Orban şi liberalii grupaţi în jurul europarlamentarului Rareş Bogdan reprezintă o realitate incontestabilă iar deznodământul acestei situaţii tensionate se va scrie, cel mai probabil, la viitorul congres al formaţiunii.

Dovezi de iubire politică profundă în PNL. "Ludovic Orban, probabil cel mai bun preşedinte, va câştiga, probabil, în faţa lui Rareş Bogdan"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   21:45

Până atunci, protagoniştii îşi fac încălzirea, adică îşi trimit susţinătorii - sau pe cei care le sunt profund obligaţi - la înaintare să le ridice osanale.

Antonel Tănase este fostul secretar general al Guvernului, binecunoscut apropiat al lui Ludovic Orban. Nu a rezistat prea mult în funcţie după demisia acestuia din fruntea Executivului. Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a dat afară.

Acum, în aşteptarea Congresului PNL, Antonel Tănase susţinte că actualul preşedinte al liberalilor este "cu multe clase peste șefuleții care se visează conducători" și este nevoie de el la șefia partidului:

Secretarul guvernului Orban: Forţa de a inspira îl diferenţiază pe Ludovic Orban de alte personaje politice

"În plan politic, în România există tot felul de șefi, șefuți, baroni, boși, însă foarte puțini lideri autentici. Diferența dintre primele categorii și cea din urmă o reprezintă viziunea, corectitudinea şi profunzimea înțelegerii despre ce înseamnă de fapt a face politică.

Concepția și opinia despre modurile de funcționare ale unui partid, imaginea clară asupra viitorului României și forța de a inspira, acestea sunt calitățile care îl diferențiază pe Ludovic Orban de alte personaje din politica noastră. Unul dintre multele lucruri prin care Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a câștigat locul printre personalitățile care inspiră este faptul că știe să fie alături de oameni, fie electorat, fie membri de partid, să îi anime prin viziune, atitudine și aptitudini (...)

Secretarul guvernului Orban: Ludovic Orban nu este un şef, este un lider

Ludovic Orban nu este un șef. Ludovic Orban este un lider care are de oferit strategie, viziune, atitudine și acțiune. Şi, ori de câte ori e nevoie, onoare. Este nevoie în continuare de domnul Orban la șefia PNL căci, dacă ne uităm în urmă, de unde am pornit alături de el în a dezvolta România, performanța este incredibilă.

Şi, dacă e să fim realişti, secretul rămâne viziunea, nu impunerea. Ludovic Orban rămâne definiția unui lider, cu multe clase peste șefuleții care se visează conducători", susţine Antonel Tănase, citat de stiripesurse.ro

Un alt liberal inspirat de şi obligat lui Ludovic Orban este europarlamentarul Vlad Nistor. Acesta crede că ştie deja câştigătorul duelului politic dintre Rareş Bogdan şi Ludovic Orban.

Cât despre personalitatea acestuia din urmă, europarlamentarul Nistor aproape că n-are îndoieli: este, probabil, cel mai bun preşedinte al PNL de după 1990!

Vlad Nistor: Ludovic Orban, probabil cel mai bun preşedinte PNL după 1990!

Nu există o bătălie între Rareş Bogdan şi Ludovic Orban. O bătălie ar însemna că există echilibru între cele două tabere ori, după cât cunosc eu PNL, un astfel de echilibru nu există. Treaba noastră este să ne organizăm congresul atunci când ne vom putea vedea unii pe alţii, probabil la sfârşitul verii,începutul toamnei şi vom vedea cine are dreptate. Rareş Bogdan are un punct de vedere.

Este dreptul lui. Rareş Bogdan e cu mult mai consistent  şi mai justificat în intervenţiile sale decât Robert Sighiartău, unul dintre cei mai slabi secretari genereali ai PNL din '90 încoace. De unde văd eu lucrurile, cred că este o activitate preelectorală la capătul căreia cel mai bun preşedinte pe care l-a avut PNL de foarte mulţi ani, probabil chiar din 90 încoace, va câştiga aceaste alegeri.

Dezbaterea e normală şi PNL are nevoie de toţi membrii şi toţi liderii", a spus Vlad Nistor, marţi, într-o intervenţie la Punctul de Întâlnire.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close