Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Directorul Transgaz a anunțat, în premieră, mărirea capacității de interconectare și preluare de gaze naturale pentru țara noastră

Directorul Transgaz a anunțat, în premieră, mărirea capacității de interconectare și preluare de gaze naturale pentru țara noastră

Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, a organizat conferință națională "Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă". Directorul general Transgaz, Ion Sterian a vorbit despre furnizarea gazelor naturale în România.

Directorul Transgaz a anunțat, în premieră, mărirea capacității de interconectare și preluare de gaze naturale pentru țara noastră
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Dec 2021   •   12:37

Conferinţa, moderată de Adrian Ursu şi Radu Tudor, a fost organizată în regim hibrid, astfel încât a existat posibilitatea participării online.

Printre invitaţii care vor vorbi despre tema conferinţei s-au numărat și ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Mediului, Taczos Barna.

Prezentările, dezbaterile și schimbul de informații au oferit o perspectivă clară și completă asupra unui domeniu care trebuie înțeles, dincolo de momentele de criză, în dinamică și dezvoltarea sa permamenta și, mai ales, prin prisma beneficiilor majore pentru consumatori.

"Cu declinul de producție ușor din România, accelerat în ultimii 2-3 ani, astăzi situația era cu totul alta, mult mai gravă pentru tot ce înseamnă populație și mediul ecnomic din România.

Astăzi Trazgaz are capacități de interconectare de peste 35 de miliarde de metri cubi. Unde putem consumă în țară și tranzita, pentru a avea venituri, la Transgaz, pentru viitoare investiții, dividende, taxe și impozite la bugetul statului, și pentru ceiallti acționari minoritari care sunt. Și anunț în premieră acum, că zilele acestea finalizăm și interconectarea conductei de tranzit 2 la sistemul național de transport după coridorul trans-balcanic.

Asta va însemna mărirea cu încă 20 de miliarde de metri cubi de gaze a capacităților de interconectare. Deci putem prelua gaze din zona Marii Caspice", a anunțat Ion Sterian, în cadrul Conferinței organizate de Antena 3.

×
Subiecte în articol: Transgaz gaze naturale Ion Sterian
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close