Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: După ce a vorbit cu Băsescu, Gordon avea informaţii departe de realitate

Antonescu: După ce a vorbit cu Băsescu, Gordon avea informaţii departe de realitate

Antonescu: După ce a vorbit cu Băsescu, Gordon avea informaţii departe de realitate
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   08:59

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Sinteza Zilei, că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA avea informaţii incorecte, el punctând faptul că prima întrevedere a lui Philip Gordon în România a fost cu Traian Băsescu.
   
Antonescu a declarat că discuţiile cu subsecretarul de stat al SUA nu au fost deloc formale, ci aplicate, pe conţinut şi pe situaţia politică şi juridică din România.
   
Preşedintele interimar a ţinut să puncteze faptul că discuţia sa cu Philip Gordon a avut loc după dialogul oficialului american cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu.
   
"Anumite informaţii erau, foarte clar, departe de realitatea politică din România", a afirmat Antonescu despre acest aspect.
   
Preşedintele interimar a menţionat că i-a spus lui Gordon tot ceea ce a considerat acesta că trebuie să ştie, adăugând că nu ştie în ce măsură opinia oficialului SUA s-a schimbat.
   
Antonescu a afirmat că vizita lui Philip Gordon în România este binevenită, pentru că este normal ca SUA să se informeze suplimentar despre situaţia din România.
   
Potrivit lui Antonescu, a fost "evident" pentru el că şi "oaspetele american venea cu nişte lucruri incorecte pe care le ştia despre situaţia din România".
   
"Nu ştiu în ce măsură opinia domniei sale s-a schimbat, după spiritul declaraţiei pe care a dat-o presei la plecare am speranţa că da, dar e clar că şi Departamentul de stat şi cei din politica americană s-au interesat de situaţia din România, aveau informaţii incorecte", a mai declarat Antonescu.
   
Potrivit preşedintelui interimar, Gordon avea informaţia că Guvernul ar fi amânat rezultatul referendumului şi ar dori să facă o renumărătoare.

Urmăreşte aici inregistrarea emisiunii Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close