Antena 3 CNN Politică Bogdan Teodorescu: Cazul Ridzi - o victorie a presei. Mass-media, singurul adversar al preşedintelui

Bogdan Teodorescu: Cazul Ridzi - o victorie a presei. Mass-media, singurul adversar al preşedintelui

Bogdan Teodorescu: Cazul Ridzi - o victorie a presei. Mass-media, singurul adversar al preşedintelui
14 Iul 2009   •   23:00

?Prin dezvăluirile sale Traian Băsescu a încercat să arunce o mină în presă care este singurul său adversar redutabil. Aceasta (cazul Ridzi) este o victorie a presei româneşti. Dacă presa moare democraţia românească o ia pe o cale ireversibilă înapoi?, a spus Bogdan Teodorescu la Sinteza Zilei de marţi.

Analistul s-a referit la declaraţiile preşedintelui Băsescu făcute la scurt timp după anunţul demisiei Monicăi Iacob Ridzi. În cadrul ceremoniei de învestire a noului ministru de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a oferit unele explicaţii referitoare la cazul Ridzi, în cadrul cărora i-a atacat pe "mogulii de presă".

Traian Băsescu a acuzat trusturile de presă că au executat-o pe Monica Iacob Ridzi, într-o campanie care urmărea de fapt obţinerea de bani de la oamenii politici. Şi a sărit din nou la gâtul presei, ducând însă discuţia spre campania electorală.

"Dintr-o dată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Sigur că domnii Vântu şi Voiculescu nu se transformaseră brusc în samariteni. Era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă. Noi spunem că nu vă luăm banii şi voi plătiţi cu banii neînregistraţi direct la noi", a declarat Traian Băsescu.


Bogdan Teodorescu consideră că marele adversar al lui Traian Băsescu este mass-media.
?El ştia de pe 29 mai de ilegalităţile din cazul Ridzi. Ne aflăm pe 15 iulie, deci a tăcut o lună şi jumătate în privinţa acestor ilegalităţi. Dacă nu era media nici acum nu ştiam despre ele. Nu sunt jurist dar aceasta se numeşte tăinuire: ştia de ilegalităţi dar a tăcut din gură?, a spus Teodorescu.

Analistul a oferit şi o explicaţie a discursului de marţi al preşedintelui. ?O motivaţie a discursului său ar fi că urmează să fie dezvăluite lucruri grave care-l vor trage în jos pe el şi pe fata sa şi acum propune alte subiecte ca să devieze atenţia?, a precizat Teodorescu.

Potrivit lui Bogdan Teodorescu, ?în cazul Ridzi este vorba, în primul rând, despre falsificarea unei licitaţii pentru organizarea unui concert la care a participat fiica sa şi Elena Udrea. El (Traian Băsescu) încearcă mutarea atenţiei de la o manifestaţie de la care a profitat în primul rând familia Băsescu?.





Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei monica iacob ridzi
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close