Antena 3 CNN Actualitate Denigrarea şi dezinformarea, tehnicile de manipulare folosite de anturajul lui Băsescu în campania pentru referendum

Denigrarea şi dezinformarea, tehnicile de manipulare folosite de anturajul lui Băsescu în campania pentru referendum

Denigrarea şi dezinformarea, tehnicile de manipulare folosite de anturajul lui Băsescu în campania pentru referendum
Sursa foto: Foto: Antena 3
16 Iul 2012   •   14:55

Lupta politică din România, cu implicaţiile ei în plan intern şi european, devoalează tehnici folosite de preşedintele suspendat şi de anturajul său, care mai de care menite să manipuleze opinia publică şi să dezinformeze. În plus, află care este legătura dintre parlamentarul german Gunther Krichbaum, soţul fostei consiliere a Monicăi Macovei şi susţinător al lui Traian Băsescu, cu acuzaţia de răpire de copii.

Două astfel de tehnici sunt prezentate şi comentate în cadrul ediţiei de duminică seară a emisiunii "Sinteza Zilei". Împreună cu invitaţii săi, Mihai Gâdea a arătat cum s-a ajuns la inflamarea presei internaţionale cu privire la evenimentele recente de pe scena politică din România, precum cel referitor la suspendarea preşedintelui dar şi la convocarea referendumului pentru demitere.

Prima tehnică de manipulare folosită de preşedintele suspendat este aceea de distrugere a oponenţilor chiar prin folosirea unor minciuni îngrozitoare, folosite de oameni cu funcţii importante în stat. Exemple în acest sens sunt numeroase:

- minciuna fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu care a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care îl acuza pe ministrul de Externe Andrei Marga că ar fi colaborat cu securitatea, fără să aibă vreo probă în acest sens

- cum a fost dezinformată Comisia Europeană cu privire la faptul că USL ar vrea să aresteze judecătorii CCR.

Cea de-a doua tehnică de manipulare uzitată de fosta guvernare este accea a folosirii articolelor din presa străină şi a declaraţiilor unor politicieni străini în defavoarea oponenţilor lor. În ultima vreme, mai multe articole apărute în presa europeană, preluate apoi în cea internaţională, au generat stări de tensiune în interiorul Uniunii Europene cu privire la Guvernul de la Bucureşti.

Aceeaşi presă internaţională, acum critică la adresa noului Guvern Ponta şi preocupată de statul de drept din România, scria la începutul anului, în timpul protestelor antiguvernamentale, despre "democraţia precară" şi despre "autocratul Băsescu Putinescu". Schimbarea de atitudine s-a produs în doar câteva luni cu ajutorul unor "articole la comandă" din interiorul ţării, susţin liderii partidelor aflate la putere.


Parlamentarul german Gunther Krichbaum, cel care a făcut afirmaţii negative la adresa Guvernului din România, este acuzat de fostul soţ al actualei sale soţii că a ajutat-o pe aceasta să scoată din ţară doi minori fără permisiunea tatălui natural.

Pe numele lui Krichbaum au fost înaintate nenumărate plângeri care denunţă această infracţine însă nimic nu a fost încă soluţionat.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close