Antena 3 CNN Actualitate Media Preşedintele executiv AIB: Comentariile membrilor juriului confirmă că Antena 3 merită din plin premiul primit. S-a alăturat marilor trusturi TV internaţionale

Preşedintele executiv AIB: Comentariile membrilor juriului confirmă că Antena 3 merită din plin premiul primit. S-a alăturat marilor trusturi TV internaţionale

Preşedintele executiv AIB: Comentariile membrilor juriului confirmă că Antena 3 merită din plin premiul primit. S-a alăturat marilor trusturi TV internaţionale
Sursa foto: Foto: Antena 3
16 Noi 2011   •   23:46

Mihai Gâdea a citit, în direct, o scrisoare din partea lui Simon Spanswick, preşedintele executiv al Association for International Broadcasting şi adresată realizatorului TV român, în care sunt prezentate aprecierile membrilor juriului de la premiile International Media Excellence. În acest context, realizatorul TV a menţionat că echipa emisiunii „În premieră“ a reuşit o premieră în România prin câştigarea premiului „Înalta apreciere a juriului (Highly commended award)“, oferit de Association for International Broadcasting.

„Cum bine ştiţi nu citesc corespondenţa personală pe post, dar în seara aceasta, pentru faptul că această corespondenţă este o motivare a premiului foarte important pe care Antena 3 l-a primit la Londra, am să citesc această scrisoare din partea lui Simon Spanswick, Chief Executive AIB. Această scrisoare ni se adresează şi vi se adresează pentru că această scrisoare nu ţine doar de mândria Antenei 3, ci ţine de primul astfel de premiu care se ia în România“, a spus realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei“ înainte de a citi documentul.

Câteva dintre părerile unor membrii ai juriului AIB despre reportajul „Oraşul otrăvit“, prezentat în emisiunea „În premieră“, la Antena 3

- „Emoţionant şi şocant în egală măsură
- „O situaţie tragică, dezvăluită exemplar în acest film“; „mod inteligent de utilizare a animaţiei cu ajutorul căreia subiectul a fost prezentat ingenios şi deloc costisitor. O tehnică de la care alte televiziuni ar putea învăţa
- „Ancheta din România are cea mai bună imagine“, potrivit unui membru al juriului AIB din SUA, „fiind în multe privinţe cel mai şocant din categoria sa

 

 
Potrivit şefului AIB, comentariile de mai sus „confirmă că Antena 3 merită din plin premiul Înalta apreciere a juriului“.

„În urma primirii acestui premiu, Antena 3 s-a alăturat marilor trusturi TV internaţionale, precum Sky News din Marea Britanie, Al Jazeera English, Channel 4, NHK din Japonia“, precizează Spanswick în scrisoare sa către Mihai Gâdea.



Antena 3 a fost premiată la Londra, în cadrul galei premiilor International Media Excellence Awards. Echipa emisiunii "În premieră" a primit Premiul Special al Juriului pentru documentarul "Turda, Oraşul Otrăvit", realizat de Andrei Ciurcanu, Mihai Dina şi Zsolt Lenard (foto).

Materialul realizat de echipa „În premieră“ a fost premiat la cea mai râvnită categorie a competiţiei, categoria "Best Investigative documentary - TV" (Cel mai bun documentar de investigaţie pentru TV), unde a concurat cu materiale realizate de televiziunile CNN International, BBC, Aljazeera English sau Channel News Asia.



“Oraşul otrăvit” este povestea incredibilă despre pământul otrăvit cu tone de mercur din inima oraşului Turda, unde toată populaţia respiră vapori de mercur şi praf cancerigen în fiecare zi.

Carmen Avram şi echipa emisiunii “În premieră” au mai fost nominalizaţi cu materialul “Români pe drumuri” la categoria Current Affairs Documentary – TV, în timp ce o a treia nominalizare a venit pentru modul în care Antena 3 a acoperit, în timpul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, tragedia de la maternitatea Giuleşti. La categoria Clearest coverage of a single news event – TV, Antena 3 a concurat cu materiale de la televiziuni ca Aljazeera English, care a relatat despre moartea lui Osama bin Laden, BBC World News, care a transmis informaţii despre cutremurul şi tsunamiul din Japonia,  CBS cu o ediţie a renumitei producţii “60 minutes” sau Sky News care a acoperit criza din Egipt.

Premiile International Media Excellence Awards sunt acordate de The Association for International Broadcasting. Antena 3 a fost singura televiziune din România care a ajuns în finala premiilor AIB 2011, alături de alte posturi de televiziune imense ca renume şi profesionalism: CNN International, Aljazeera English, Swiss Television sau BBC London.

IATĂ DOCUMENTARUL PREMIAT LA AIB 2011
 


Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close