Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: A luptat 15 ani cu justiția din România pentru propria libertate și a câștigat. Povestea bărbatului care a fost achitat după ani de pușcărie!

Sinteza zilei: A luptat 15 ani cu justiția din România pentru propria libertate și a câștigat. Povestea bărbatului care a fost achitat după ani de pușcărie!

Sinteza zilei: A luptat 15 ani cu justiția din România pentru propria libertate și a câștigat. Povestea bărbatului care a fost achitat după ani de pușcărie!
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
01 Mai 2017   •   21:41

Mihai Gâdea l-a avut invitat în emisiune la Sinteza Zilei, de la Antena 3, pe Petrică Manolachi, un tânăr de 37 de ani din Iași care a stat pe nedrept în închisoare timp de trei ani și patru luni, fiind acuzat de o tâlhărie la care el nu a participat.

Petrică Manolachi, care a fost acuzat de complicitate la tâlhărie în 2002, a fost găsit nevinovat după aproape 15 ani în care și-a căutat dreptatea. Tânărul și-a dus cazul la CEDO, care a condamnat statul român pentru această decizie și a împins justiția din România să-l achite definitiv.

După aflarea condamnării la cinci ani de închisoare, tânărul a făcut recurs și, pentru că i s-a spus că nu are nicio șansă să scape de închisoare, a ales să fugă din vizorul anchetatorilor și să se ascundă șase ani de zile, timp în care a început demersurile la CEDO.

”Am stat în altă parte, am schimbat domiciliul și am muncit la negru. Șase ani și jumătate”, a spus Petrică Manolachi.

Despre bătăile îndurate în perioada de anchetă

”Am fost torturat de polițiști. Bătut e puțin spus. M-au prins în colț și mă loveau cu pumnii. (...) Bă băteau ca să recunosc fapta. M-au legat cu cătușe de bancă și m-au lovit. Aveau bere Ciuc pe pervaz și beau și mă băteau. (...) Nu puteam să recunosc așa ceva”, a povestit bărbatul.

”Nu aveam voie la pachete pentru că nu recunoșteam fapta. Nu aveam dreptul să scriu, nu aveam dreptul la vizite de la familie”, a mai spus bărbatul.

Despre demersurile la CEDO 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Iași Sinteza Zilei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close