Antena 3 CNN Actualitate SINTEZA ZILEI. "Generaţia pierdută", o anchetă jurnalistică de excepţie marca Observator

SINTEZA ZILEI. "Generaţia pierdută", o anchetă jurnalistică de excepţie marca Observator

SINTEZA ZILEI. "Generaţia pierdută", o anchetă jurnalistică de excepţie marca Observator
de M.T.    |    03 Iun 2014   •   22:09

A plecat din lagărul de la Sighet când avea patru ani. Traumatizată şi cu o gaură în inimă. Din fetiţa filmată atunci, au rămas ochii mari şi legănatul copiilor orfani de dragoste.

Acum, fetiţa fragilă, pe care România ar fi lăsat-o să moară, a devenit o tânără împlinită în Statele Unite. E la colegiu, campioană la alergat, joacă baschet şi practică înot. A ajuns la maturitate şi ar vrea să-şi cunoască părinţii din ţara care a pierdut-o.

Se uită cu inima strânsă la imaginile filmate în urmă cu 16 ani şi îşi aminteşte că „cei de la orfelinat nu prea au avut grijă de noi, nu au încercat să ne cunoască, ne tratau ca pe nişte gunoaie. Nu prea ne hrăneau, cred că de aceea eram plină de paraziţi când am venit aici”.

Emilia Mădălina Varga, care a devenit Mădălina Emilia Huss, este unul din cei 30.000 de copii scoşi în anii '90 din leagănele suferinţei.

Orfelinatele groazei, care au şocat lumea liberă. O lume care a salvat "Generaţia pierdută" a României. Reporterii de la Observator au mers pe urmele acestei generaţii şi a rezultat astfel o anchetă jurnalistică de excepţie.

Primul episod al anchetei a fost prezentat în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close