Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Raportul Curţii de Conturi care arată cum se făceau retrocedări "pe considerente politice sau de oportunitate" la ANRP

Sinteza Zilei: Raportul Curţii de Conturi care arată cum se făceau retrocedări "pe considerente politice sau de oportunitate" la ANRP

Sinteza Zilei: Raportul Curţii de Conturi care arată cum se făceau retrocedări "pe considerente politice sau de oportunitate" la ANRP
23 Noi 2014   •   23:47

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", un raport al Curţii de Conturi, din 2013, care arată cum s-au făcut retrocedări la ANRP "pe considerente politice sau de oportunitate", în perioada 2009 - 2011.

Potrivit documentului, sumele care s-au acordat de la bugetul statului pentru plata despăgubirilor au fost stabilite după bunul plac al evaluatorilor independenţi şi în folosul exclusiv al solicitanţilor, ANRP limitându-se la efectuarea de plati.

"Evaluatorii angajaţi de ANRP au efectuat evaluari ce depăşesc cu mult realitatea, prin estimarea valorilor pe baza anunţurilor din ziare (ipotetice şi nereale)", se arată în raport.

Printre marii cumpărători menţionaţi în acest raport al Curţii de Conturi se numără şi Gheorghe Stelian, cel care este anchetat în dosarul în care fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost arestată pentru abuz în serviciu.

Potrivit raportului, în perioada 2009 - 2011, Stelian a plătit drepturile litigioase circa 6 milioane lei, iar valoarea bunurilor obţinute s-a ridicat la 377 milioane lei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close