Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Secretul Iohannis - Merkel, devoalat

Sinteza Zilei. Secretul Iohannis - Merkel, devoalat

Sinteza Zilei. Secretul Iohannis - Merkel, devoalat
Sursa foto: Foto: presidency.ro
13 Dec 2018   •   22:39

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că nu a discutat niciodată cu cancelarul german Angela Merkel despre mutarea ambasadei României în Israel din oraşul Tel Aviv la Ierusalim.

În luna noiembrie, presa din Israel scria că Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul Ambasadei în Israel din oraşul Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit Jerusalem Post, Angela Merkel l-a sunat pe Klaus Iohannis în luna aprilie și a cerut blocarea mutării, făcând gesturi similare față de mai mulți lideri europeni.

"Intenţionez să am o întâlnire cu doamna Merkel, dar această chestiune a ambasadei nu am discutat-o niciodată. Nu ştiu de unde a apărut acea informaţie. Nu a existat între noi doi o discuţie pe această temă", a afirmat şeful statului, înaintea participării la reuniunea Consiliul European de la Bruxelles.

Subiectul a fost comentat joi, la ”Sinteza Zilei”.

”Faptul că spune că nu a vorbit este interesant, să recunoaștem. Doamna Merkel a vorbit public despre asta. Întrebarea este, până la urmă, ce rol joacă doamna Merkel în raport cu președintele Iohannis?” a spus Mihai Gâdea.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close