Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Adrian Câciu anunţă un ”mix de soluţii” pentru criza energetică: "Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mix de măsuri"

Adrian Câciu anunţă un ”mix de soluţii” pentru criza energetică: "Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mix de măsuri"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că sunt discuţii în Guvern pentru rezolvarea crizei din energie.

Adrian Câciu anunţă un ”mix de soluţii” pentru criza energetică: "Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mix de măsuri"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    15 Feb 2022   •   20:51

"Este un mix de soluţii. Trebuie să afecteze cauzele, să încetăm cu preţurile acestea explozive la energie care până la urmă au dus la încetinirea economiei şi pierderea puterii de cumpărare, dar şi să ne adresăm efectelor pentru că şi populaţia şi economia a plătit facturi foarte mari", a spus ministrul.

"Pentru luna februarie şi martie o zonă de stopare, de plafonare şi compensare a acestor preţuri. Trebuie să continuăm un mix de măsuri care să se adreseze unui termen mediu şi lung", a mai spus Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor: "Cred că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu acest mix de măsuri"

"Am pus şi eu şi domnul ministru Chesnoiu, pe masă, o serie de soluţii, îl aşteptăm şi pe ministrul Energiei să vină cu un set de măsuri”, a mai declarat Câciu.  

"Dincolo de rezolvarea problemei de costuri, trebuie să ducem şi foarte mulţi bani în economie.

În primul trimestru venim cu un pachet masiv de finanţare a economiei. Peste 17 miliarde de lei ajung în zona IMM-urilor, practic IMM-urile din punctul meu de vedere sunt coloana vertebrală a acestei economii", a completat ministrul Finanţelor la emisiunea "Subiectiv".

Adrian Câciu: În februarie şi martie avem facturi plafonate, iar săptămâna viitoare venim cu decizia cu ce se întâmplă din aprilie încolo

"Nu s-a ajuns încă în coaliţie, suntem în lucru la Guvern", a menţionat el.

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu solutii energie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close