Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Adrian Năstase: ”Cîțu folosește pușculița cu bani în bătălia din PNL. Este o poveste mizerabilă”

Adrian Năstase: ”Cîțu folosește pușculița cu bani în bătălia din PNL. Este o poveste mizerabilă”

Adrian Năstase a vorbit în cadrul emisiunii ”Subiectiv” de la Antena 3 despre bătălia politică din PNL și despre motivul pentru care crede că Alexandru Nazare a fost demis din funcția de ministru al Finanțelor.

Adrian Năstase: ”Cîțu folosește pușculița cu bani în bătălia din PNL. Este o poveste mizerabilă”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    08 Iul 2021   •   22:22

Adrian Năstase consideră că Florin Cîțu are avantajul funcției de premier în bătălia cu Ludovic Orban pentru șefia PNL.

”Florin Cîțu are un avantaj major și pe care încearcă să și-l amplifice prin eliminarea lui Alexandru Nazare și prin faptul că va putea, necontrolat, să aloce bani din această pușculiță, care este rezerva bugetară și încărcând sumele atunci când bugetul este recalculat, să ofere netransparent bani pentru cei care sunt în tabăra lui.

În felul ăsta sigur, cred că asta a fost miza principală a schimbării lui (n.r.- Alexandru Năzare), să își întărească cumva sprijinul în interiorul partidului”, a spus Adrian Năstase.

Demiterea lui Alexandru Nazare, legată de bătălia din PNL

Acesta consideră că demiterea lui Alexandru Nazare are legătură strict cu bătălia de putere din PNL.

”Categoric, aceasta este explicația pe care o văd eu și cred că ea este evidentă pentru toată lumea și de aici penibilul situației. Și, în plus, toată povestea asta cu complicitatea lui Iohannis, pentru că, în alte ocazii, probabil că Iohannis ar fi spus trebuie să mai citesc, trebuie să mai văd, mai aștept până dau decretul.

Și acum putea să țină seama de ceea ce înseamnă colegialitatea guvernamentală, pentru că, în definitiv, e un principiu al simetriei. Atunci când propui un ministru din partea unui partid, trebuie până la urmă să ai o consultare cu partidul respectiv pentru a-l scoate din echipă. 

Dacă s-ar fi venit imediat cu o propunere de înlocuire, aș fi spus că grija pentru Finanțe este extraordinar de mare, este pus deja un înlocuitor, dar aici miza era ca la Finanțe să vină cineva care să facă rapid propuneri pentru alimetarea bugetelor locale ale unor primării și în așa fel încât Cîțu să fie și la Finanțe și după aceea la Guvern să aprobe.

”Este o poveste mizerabilă”

Noi discutăm despre ce se va întâmpla în luna septembrie, ori el practic până atunci va putea să pregătească financiar sprijinul politic. De asta spun că este o poveste mizerabilă”, a mai spus Adrian Năstase la Antena 3.

Adrian Năstase a explicat ce înseamnă acest fond de rezervă și de ce îl folosește Florin Cîțu pentru lupta din PNL și nu pentru situațiile imprevizibile care ar putea să apară.

”Fondul ăsta poate fi realimentat. Se pot transfera niște sume de bani de la anumite ministere, se va spune că ei nu au reușit să cheltuiască banii, se transferă în pușculiță, din pușculiță se dau unde trebuie.

Ăsta este mecanismul pe care Florin Cîțu îl știe foarte bine”, a mai spus Adrian Năstase.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Hidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index!
x close