Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Adrian Năstase, despre războiul Rusia-Ucraina: "S-a trecut de un prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local"

Adrian Năstase, despre războiul Rusia-Ucraina: "S-a trecut de un prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local"

Fostul premier Adrian Năstase declară că ajutorul individual dat de ţările NATO către Ucraina produce efecte devastatoare în ceea ce privește arsenalul militar și echipamentele rusești.

Adrian Năstase, despre războiul Rusia-Ucraina: "S-a trecut de un prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    15 Apr 2022   •   21:10

"În momentul de față așa cum am urmărit eu în ultimele ore evoluțiile din acest conflict se pare că s-a trecut dincolo de un anumit prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local, iar Rusia în acest moment, Vladimir Putin probabil, doresc să explice că în definitiv aceste înfrângeri, aceste evoluții negative se datorează faptului că ei se luptă în momentul de față cu întregul dispozitiv, întreaga infrastructură a NATO, ceea ce poate explica pierderi inclusiv la nivelul unor nave cum este această navă din Marea Neagră", a spus Adrian Năstase, vineri seară, la Antena 3.

"Din ceea ce era un conflict Rusia-Ucraina cu spectatori din Occident devine tot mai mult un conflict pe care Rusia vrea să îl transforme într-un conflict cu SUA și respectiv cu NATO. Cred că trebuie să fim îngrijorați de această evoluție", a mai spus Năstase.

Potrivit lui, ajutorul individual dat de ţările NATO către Ucraina produce efecte devastatoare în ceea ce privește arsenalul militar și echipamentele rusești.

Rusia a avertizat Statele Unite că vor exista "consecințe imprevizibile" dacă Washingtonul va continua să înarmeze Ucraina.

"Facem apel la Statele Unite și la aliații lor să oprească militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care implică consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională", a declarat Rusia într-o notă diplomatică adresată Statelor Unite, citată de The Post.

Până în prezent, SUA au angajat un total de 1,7 miliarde de dolari în ajutor american pentru Ucraina.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close