Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Alexandru Rafila, anunțul momentului despre valul șase COVID-19: "Absolut, nu vom avea un lockdown"

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre valul șase COVID-19: "Absolut, nu vom avea un lockdown"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu, în această seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii Subiectiv. Acesta a dat detalii despre măsurile pe care le ia în considerare pentru valul șase al pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila, anunțul momentului despre valul șase COVID-19: "Absolut, nu vom avea un lockdown"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    27 Iul 2022   •   21:45

"Iau drept știre că Dumneavoastră aveți convingerea că nu o să avem un lockdown?", l-a întrebat, în această seară, realizatorul Razvan Dumitrecsu pe Ministrul Sănătății.

"Absolut", a fost răspunsul lui Alexandru Rafila.

"În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este utilizarea, în anumite spații închise și transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România, sau a unor restricții care să limiteze activitatea economică și socială.

Aceste valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaștem în momentul de față, vor fi valuri de infecție, de obicei banală, și care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele. Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susținut, pe viitor, să construim un sistem de asistență medicală ambulatorie, de bună calitate", a mai precizat Alexandru Rafila, la Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close