Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Alexandru Rafila spune că numărul românilor care au făcut COVID e de 4-5 ori mai mare ca în statistici

Alexandru Rafila spune că numărul românilor care au făcut COVID e de 4-5 ori mai mare ca în statistici

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că la noi în ţară au fost cam de cinci ori mai mulţi bolnavi de COVID-19 decât numărul celor oficiali, mai ales că acum tulpina Omicron este foarte transmisibilă.

Alexandru Rafila spune că numărul românilor care au făcut COVID e de 4-5 ori mai mare ca în statistici
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2022   •   09:19

Întrebat, la Antena 3, câţi români au avut COVID, ministrul Rafila a spus că peste 10 milioane de români au trecut prin boală.

"Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă pe de-o parte şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă", a declarat ministrul Alexandru Rafila, duminică seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Oficial, până pe 5 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.401.821 de cazuri de infectare cu coronavirus (COVID – 19), dintre care 70.485 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Profesorul Rafila spune că, deşi oficial avem peste două milioane de români cu COVID-19, factorul de multiplicare este cinci.

"Noi avem peste două milioane de persoane care au fost diagnosticate. Cel mai mic factor de multiplicare este cinci. Deci cel puţin 10 milioane de persoane au trecut prin infecţie. 

Sigur, sunt unii vaccinaţi care au trecut prin boală, aşa cum se întâmplă acum, în valul Omicron, dar sigur, memoria imunitară este probabil la majoritatea cetăţenilor din România", a adăugat ministrul Sănătăţii.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close