Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Avocat Elena Radu, despre vaccinare: "Oamenii sunt induşi în eroare că vaccinul ne apără de moarte"

Avocat Elena Radu, despre vaccinare: "Oamenii sunt induşi în eroare că vaccinul ne apără de moarte"

Avocatul Elena Radu a comentat la Antena 3 controversele majore referitoare la reacțiile adverse ale vaccinurilor atât la copii, dar mai ales la adulţi. Aceasta a apreciat că toată campania este condusă în mod agresiv şi singurii care ar putea decide dacă e cazul administrării unui vaccin este medicul care a fost scos din schemă.

Avocat Elena Radu, despre vaccinare: "Oamenii sunt induşi în eroare că vaccinul ne apără de moarte"
Sursa foto: Facebook Elena Radu
de Claudia Popovici    |    04 Aug 2021   •   20:30

Avocatul Elena Radu a subliniat faptul că medicii ar trebui să fie cei care decid dacă o persoană, fie ea copil sau adult, ar trebui să facă vaccinul. Mai mult, aceasta a precizat că anumite discuţii din spaţiul public pot induce oamenii în eroare, mai ales atunci când vaccinul este prezentat ca soluția supremă, fără a se ţine cont de afecţiunile, unele grave, ale unor persoane care pe termen lung pot dezvolta reacţii adverse severe.

„Până acum s-au prezentat opiniile unor specialiști au unor epidemiologi în medicină. Nu cred că suntem noi abilitați să spunem cum ar fi corect sau nu în condițiile în care un medic epidemiolog care are peste 50 de ani de experiență în domeniu vine și spune că din punctul acesta de vedere această vaccinare trebuie să fie o decizie a medicului.

Pentru că medicul este cel care cunoaște pacientul, medicul cunoaște care este starea de sănătate a pacientului și cum ar trebui vaccinat sau nu. El este cel care până la urmă poate să facă sau nu o analiză în urma căreia să ajungă la concluzia că o persoană indiferent că este pe copil sau adult  să fie vaccinată sau nu.

„Oameni sunt induşi în eroare că vaccinul ne apără de moarte”

„Am văzut că a fost persoane care au spus că vaccinul te apără de moarte, dar haideți să fim serioși! Astra Zeneca spune în prospectul actual că decesul este un efect advers şi este pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului. Cum putem să susținem cu o aşa ușurință că vaccinurile nu produc reacții adverse. Produc reacții adverse și aceasta este realitatea.

Nu putem să ascundem acest lucru pentru că, oamenii pot fi duși induși în eroare și chiar pe aceste discuții de la televizor oamenii pot merge la medic și pot cere vaccinarea pentru că au auzit că vaccinul salvează de la moarte și, în final, poate să moară pentru că pot avea reacții adverse pe termen lung.

„Campania de vaccinare este agresivă și spune că vaccinul este salvarea supremă”

Toată campania publică care se face, se face pe o modalitate agresivă și spune că vaccinul este o salvarea supremă.

Eu am hipertiroidie autoimună, vitiligo, Raynoud, două modificări genetice pe trombofilie. Dacă eu nu aș fi făcut propriile mele analize, prin cercetările mele să ajung la concluzia ca aceste vaccinuri nu garantează că dacă mi se administrează un vaccin nu voi avea un efect advers grav și nimeni nu poate să îmi spună cu certitudine, să garanteze că dacă eu mă vaccinez astăzi nu o să am un efecte adverse grave", a spus avocata Elena Radu la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close