Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gheorghe Piperea: "Mi-e teamă că acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România. Asta este economia de război"

Gheorghe Piperea: "Mi-e teamă că acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România. Asta este economia de război"

Invitat în cadrul emisiunii Subiectiv, avocatul Gheorghe Piperea a tras un nou semnal de alarmă privind reinstaurarea regimurilor de forţă în Europa.

Gheorghe Piperea: "Mi-e teamă că acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România. Asta este economia de război"
de Alexandra Dima    |    27 Mai 2022   •   21:20

Pornind de la măsurile luate de guvernul de la Budapesta în contextul războiului din Ucraina, se ajunge la un precedent periculos: ocolirea căilor democratice în favoarea celor autoritare.

Faptul că regimul Viktor Orban a reinstaurat starea de urgenţă nu este un semnal bun în Europa. Mai grav de atât, ar putea fi chiar o măsură endemică, este de părere avocatul Gheorghe Piperea.

"Aceste măsuri (ale Ungariei) puteau să fie luate și prin legi speciale, nu prin instaurarea unei stări de urgență. Mie mi-e teamă. Mi-e teamă că în momentul de față acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România.", a declarat Gheorghe Piperea.

El a făcut din nou referire la economia de război spre care Europa se îndreaptă cu paşi repezi.

"Am mai discutat aici în emisiune, şi a fost o dezbatere foarte interesantă, despre temerea francezilor, de fapt ideile francezilor, de a se trece la economia de război. Asta este economie de război! Ce face Victor Orban!", a punctat Piperea.

la polul opus şi în stilu-i caracteristic, actorul Mircea Diaconu, aflat şi el în studioul Antena 3, s-a arătat liniştit în faţa previziunilor lui Piperea: 

"Firește la noi în România nu se va întâmpla lucrul ăsta sau genul ăsta de tratament sau starea de urgență de tipul ăsta, pentru că n-au niciun chef guvernanții noștri să aplice genul ăsta de măsuri.", a spus Diaconu.

×
Subiecte în articol: Ungaria economie razboi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close