Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv A fost cândva... Bahmut | Primele imagini cu oraşul distrus în totalitate de ruşi

A fost cândva... Bahmut | Primele imagini cu oraşul distrus în totalitate de ruşi

Bahmut este în prezent cea mai disputată zonă în războiul din Ucraina, iar primele imagini cu oraşul distrus în totalitate de ruşi arată amploarea luptelor care se dau de câteva luni între apărătorii ucraineni şi forţele lui Vladimir Putin.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2023   •   21:26

Orașul Bahmut din Ucraina, treaptă utilă pentru cucerirea unor orașe mari precum Kramatorsk și Sloviansk, ar fi, practic, înconjurat.

Evgheni Prigojin, fondatorul mercenarilor Wagner, spune într-o înregistrare video publicată vineri că orașul ucrainean Bahmut a fost "practic înconjurat" de forțele sale și că forțelor Kievului le-a mai rămas o singură cale de ieșire.

Oamenii lui Prigozhin au condus asaltul din estul Ucrainei timp de luni de zile, Moscova considerând Bahmut, pe care îl numește după numele său din epoca sovietică, Artyomovsk, ca fiind o treaptă utilă pentru a cuceri orașe mai mari precum Kramatorsk și Sloviansk.

Prigozhin i-a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își retragă forțele din micul oraș, notează Reuters.

"Unități ale companiei militare private Wagner au înconjurat practic Bahmut. A mai rămas un singur drum (deschis forțelor ucrainene). Cleștele se strânge tot mai tare", a declarat Prigozhin.

×
Subiecte în articol: Bahmut Război Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close