Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv British Medical Journal: Pierderi de memorie şi probleme în gândire pot să apară la 40 de ani

British Medical Journal: Pierderi de memorie şi probleme în gândire pot să apară la 40 de ani

British Medical Journal: Pierderi de memorie şi probleme în gândire pot să apară la 40 de ani
Sursa foto: Foto: buzzle.com
08 Ian 2012   •   12:59
Ani la rând, experţii au fost convinşi că schimbările subtile în memorie şi funcţii mentale, care apar natural cu înaintarea în vârstă, de obicei îşi fac apariţia în jurul vârstei de 60 de ani, conform CNN.

Dar, aceasta ar fi o ipoteză optimistă. Un nou studiu al cercetătorilor de la British Medical Journal relevă că aceste schimbăril cognitive pot să apară şi la vârste de 40 de ani.

Cercetătorii din Europa au monitorizat funcţiile mentale a 7.000 de funcţionari britanici, timp de zece ani. Aceştia au descoperit că până şi cei mai tineri participanţi, în vârstă de 45 de ani, au manifestat semne slabe, dar deloc de neglijat, de pierderi de memorie, probleme în argumentare şi discurs.

Schimbările au fost prea mici pentru a afecta viaţa de zi cu zi a subiecţilor, dar s-a văzut clar în cadrul unui test al cercetătorilor, la care erau supuşi subiecţii o dată la trei-patru ani.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close