Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Claudiu Târziu, vizitat de jandarmi cu două amenzi: ”Nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze”

Claudiu Târziu, vizitat de jandarmi cu două amenzi: ”Nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze”

Liderul AUR Claudiu Târziu susține că s-a încercat ”intimidarea” lui, după ce o echipă de jandarmi a venit la ușa lui pentru a-i înmâna amenzile pentru nepurtarea măștii la un eveniment. ”Erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii”, a povestit liderul AUR pe Facebook.

Claudiu Târziu, vizitat de jandarmi cu două amenzi: ”Nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze”
Sursa foto: Facebook/Claudiu-Richard Târziu
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2021   •   19:25

„Operațiune de intimidare, la prima oră a dimineții.

Azi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și sperindu-mi copiii. Pricina? Ca să ne înmîneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români.

Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și pînă acum? 

Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poșt, niciodată în această manieră brutală.

La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață.

Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică?

Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atît a mea, cît a altora?

Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, si care produce traume si un prejudiciu de imagine?

Cum va plăti Jandarmeria Română aceste fapte?

Înțeleg că, în mod previzibil, generalul Ciucă a coborât milităria din pod și că sistemul e dispus la orice.

Altfel, nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze pentru că nu a purtat mască la congresul PNL.”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Într-o intervenție la Antena 3, Claudiu Târziu a declarat că acțiunea jandarmilor a fost un ”abuz de putere”:

„O amendă de 500 de lei. Au venit trei jandarmi cât dulapul să mă sperie pe mine, familia sau să transmită celorlalți care se opun acțiunilor în forță ale puterii că nu mai e de joacă, că sunt dispuși să abuzeze de lege pentru a înfrânge orice opoziție.”, a spus lideurl AUR.

×
Subiecte în articol: Claudiu Târziu amenda jandarmi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close