Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Culisele deciziilor politice. Silviu Predoiu, fost director adjunct SIE: ”PSD este condus de un grup în jurul lui Ciolacu”

Culisele deciziilor politice. Silviu Predoiu, fost director adjunct SIE: ”PSD este condus de un grup în jurul lui Ciolacu”

Silviu Predoiu, fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe, a vorbit în cadrul emisiunii „Subiectiv” despre jocurile politice și raporturile de putere din coaliția de guvernare și din cele mai mari partide politice din România, PNL și PSD.

Culisele deciziilor politice. Silviu Predoiu, fost director adjunct SIE: ”PSD este condus de un grup în jurul lui Ciolacu”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2021   •   21:40

Vorbind despre modul în care se iau deciziile în Partidul Social Democrat, Silviu Predoiu a susținut că, din punctul său de vedere, nu liderul partidului are autoritatea supremă, ci un grup de politicieni PSD:

„În PSD este un grup care conduce, nu domnul Ciolacu. Este un grup în jurul dumnealui. Eu așa văd. Este un grup din care face parte și domnul Ciolacu, sper pentru dumnealui”, a declarat Silviu Predoiu.

Întrebat dacă Florin Cîțu este un risc pentru coaliția aflată la guvernare, Silviu Predoiu a răspuns:

„Eu nu cred în temeinicia acestei coaliții, mi-aș dori să cred. Nu am argumente să cred în ea. Domnul Cîțu nu este un risc, deja poate fi ignorat. Am impresia că este ignorat de toți.”

„Cum vă explicați că după o ședință de coaliție se iese cu un discurs de la ședință, iar domnul Cîțu are altă opinie?”, a mai fost întrebat fostul director adjunct SIE.
 
„Domnul Cîțu este o persoană foarte neconvențională. E foarte greu de ținut în niște limite. Dumnealui își asumă foarte multe libertăți. Cred că nu se simte obligat în niciun fel de un angajament al președintelui. Deocamdată a acceptat compromisul acesta. Sunt convins că nu i-a fost ușor. Nu uitați că ultimele lui cuvinte la congresul din septembrie au fost angajamentul că niciodată cât dumnealui va fi președintele PNL nu se va face o cooperare cu PSD-ul”, a mai spus Silviu Predoiu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close