Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dan Puric: „De când a început pandemia, politicienii se ocupă mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus”

Dan Puric: „De când a început pandemia, politicienii se ocupă mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus”

Celebrul actor și regizor din România, Dan Puric, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre ce a însemnat pandemia de COVID-19 pentru români, în viziunea sa. Acesta i-a criticat pe politicienii care, în această perioadă critică, s-au ocupat „mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus”.

Dan Puric: „De când a început pandemia, politicienii se ocupă mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2021   •   00:05

Dan Puric a fost invitat, duminică seară, la emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3, unde a vorbit despre pandemia de coronavirus, greutățile prin care au trecut românii și despre lipsa de preocupare a politicienilor cu privire la combaterea virusului COVID-19.

Acesta este revoltat de modul în care a fost gestionată pandemia și de faptul că guvernanții au preluat toate măsurile din afară, fără să se gânească dacă sunt eficiente sau nu.

„Nu te joci la nivel științific cu sănătatea omului. Acești oameni iresponsabili ne invită la ruletă rusească. Când va da bunul Dumnezeu să ieșim din imitismul ăsta: dacă face americanul, facem și noi? Dar poate americanul greșește.

Noi avem oameni inteligenți în țară. Și din punct de vedere politic, și medical, și virusologic, sunt inhibați. Vă dau un exemplu din istoria medicinei: când a făcut Pasteur (n.r. - Louis Pasteur) vaccinul anti-rabic și în România s-a întâmplat un caz atipic, l-a mușcat un câine turbat de ceafă pe un coban, acel om a murit cu vaccin cu tot.

„Nenorociții ăștia au distrus Institutul Catacuzino”

Nenorociții ăștia au distrus Institutul Catacuzino. Duceți-vă să faceți mâine un reportaj în Institutul Cantacuzino să vedeți ce s-a întâmplat. Acolo era un câmp de cercetare.

Credeți că ne făceam noi probleme de vaccin când eram mici? Este o necunoscută (n.r. - vaccinul anti-COVID-19). Și în fața unei necunoscute tu nu vii cu termeni siguri.

(...) Nu vi se pare suspect că de când a început pandemia, politicienii se ocupă mai mult de destrămarea sufletească a poporului român decât de virus? Eu vă dau un exemplu. De vreo trei zile au apărut niște domni rectori, care au spus: „Gata cu învățământul tradițional”. Vă dați seama ce consecințe pleacă de la această afirmație stupidă și iresponsabilă? (...) Ce se întâmplă cu un om care nu are fundul de cultură generală? Ajunge un idiot digital?(...) Evoluția societății de acum este: 'Fură, mamă, că fură toți'”, a spus Dan Puric, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dan Puric pandemie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close