Antena 3 Emisiuni Subiectiv Demisie în Guvern după scandalul documentelor folosite în campania PNL

Demisie în Guvern după scandalul documentelor folosite în campania PNL

de Redacția Antena 3    |    22 Iul 2021   •   21:39
Demisie în Guvern după scandalul documentelor folosite în campania PNL

Mioara Costin a înaintat o cerere de a fi eliberată din funcţia de consilier de stat pe probleme de comunicare de către premierul Florin Cîţu, după scandalul documentelor cu antetul Guvernului, de la cancelaria prim-ministrului, folosite în campania PNL.

Potrivit documentului, Mioara Costin consilier de stat pe probleme de comunicare le cere unor lideri PNL să transmită către ea și colega sa, informații pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le face publice în presă.

Confruntat cu situaţia, premierul Florin Cîţu a recunoscut că astfel de practici, de a folosi resursele Guvernului, adică ale statului, într-o campanie politică nu este corectă şi nu pot fi tolerate.

„Eu nu tolerez așa ceva, dacă se dovedește veridic. (...) V-am spus că nu tolerez un asemena comportament, dar cine spune că e un document real trebuie să demonstreze", a afirmat premierul la insistențele jurnaliștilor.

În paralel, preşedintele PNL, Ludovic Orban a solicitat ca cine a elaborat acel document "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria".

În acest context, Mioara Costin a solicitat premierului să fie eliberată din funcţie.  Anunțul vine la scurt timp după ce comunitatea Declic a transmis că depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu. 

Cererea de eliberare din funcţie a fost acceptată şi urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close