Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv După a patra zi de negocieri, PSD și PNL sunt în impas - pe ce măsuri nu s-au înțeles

După a patra zi de negocieri, PSD și PNL sunt în impas - pe ce măsuri nu s-au înțeles

Astăzi PSD și PNL au purtat aproape zece ore de discuții doar în ceea ce privește capitorul "Muncă" din programul de guvernare. În primele două ore de discuții oficiale liberalii și social-democrații nu s-au înțeles, însă au reușit să ajungă la un oarecare consens după mai multe ore.

După a patra zi de negocieri, PSD și PNL sunt în impas - pe ce măsuri nu s-au înțeles
Sursa foto: agerpres
de Gabriel Dano    |    11 Noi 2021   •   21:39

"Din informațiile pe care le avem, reprezentanții PNL, adică Raluca Turcan, ministrul Muncii, și Cătălin Boboc, secretar de stat, au fost de acord cu o majorare a pensiilor cu 11% începând cu 1 ianuarie 2022 și de asemenea pensia minimă să crească de la 800 de lei la  1.000 de lei.

Inițial, cei din PNL au spus că nu sunt de acord cu majorarea pensiilor cu 11%, pentru că ar exista bani. Din informațiile noastre, social-democrații le-au prezentat sursele de finanțare și, în cele din urmă au reușit să-i convingă și pe cei din PNL - cu amendamentul că discuțiile și acordul va fi până la urma dat la vârful celor două partide", a spus reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

Totuși, cele două partide nu s-au pus de acord în privința alocațiilor. În cazul acestora, Raluca Turcan nu a vrut să cedeze, potrivit informațiilor obținute pe surse de Antena 3.

Alocațiile ar urma să crească de la 1 ianuarie 2022 doar cu 20% și nu cu 40% așa cum își dorea PSD.

"Diferența de 20% se va aplica de la 1 ianuarie 2023. De asemenea, au convenit să crească salariu minim, însă el să nu fie diferenția în funcție de studii, pentru că PSD propunea să ajungă la 2.550 de lei pentru cei fără studii superioare și la 2.600 de lei pentru cei cu studii superioare", a mai precizat reporterul Mădălina Mihalache, în emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close