Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Soluţiile propuse de Eugen Teodorovici pentru ieşirea din criză: "Eu nu aş creşte niciodată dobânda monetară"

Soluţiile propuse de Eugen Teodorovici pentru ieşirea din criză: "Eu nu aş creşte niciodată dobânda monetară"

Scumpirile în România sunt la un nivel record. Inflaţia a ajuns la 13,8%. Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici declară că în acest context nu ar creşte niciodată dobânda de politică monetară. Acest lucru duce implicit la creşterea costului de finanţare, a spus el miercuri seară la Antena 3.

Soluţiile propuse de Eugen Teodorovici pentru ieşirea din criză: "Eu nu aş creşte niciodată dobânda monetară"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Silvia Preda    |    11 Mai 2022   •   20:12

"Ca și guvern limitezi exporturi la anumite produse unde ești deficitar. Grâul astăzi este 1,8 lei, în toamnă este peste doi lei. (...)

Ca stat român asta trebuie să faci. Limitezi pentru că te doare de poporul tău în primul rând, limitezi anumite exporturi pentru a avea mai multe produse în piață, pentru a scădea prețul la produsele de panificație.

BNR ce să facă? Să dea către cele 35 de bănci finanțare cu dobândă 0, cum a făcut Ungaria, iar băncile mai departe unde vrea Guvernul agricultură-zootehnie puternic dobândă limitată adică mai jos decât ce este în Uniunea Europeană astfel încât să creștem într-un an doi producția internă și ai costuri mici. E simplu", a spus Eugen Teodorovici la emisiunea "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

BNR a majorat dobânda-cheie

Banca Națională a României (BNR) a decis, marţi, să majoreze rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75% pe an, de la 3% pe an. 

Scumpirile în România sunt la un nivel record. Inflaţia a ajuns la 13,8%, anunţă Institutul Naţional de Statistică. Cele mai mari de creşteri de preţ în ultimul an s-au înregistrat la gaz 85%, iar la cartofi peste 40%.

Scumpiri 2022. Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în ultimul an

Cartofi +41,84%

Ulei alimentar +38,19%

Mălai +28,12%

Făina + 26

Pâine +20,32%

ouă +16%

Cafea +10,75%

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close