Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Apelul disperat al fiicei unui pacient mort la un spital din Galaţi: "Vrem să ştim ce s-a întâmplat. L-au legat cu o sfoară de mâini"

Apelul disperat al fiicei unui pacient mort la un spital din Galaţi: "Vrem să ştim ce s-a întâmplat. L-au legat cu o sfoară de mâini"

Tatăl femeii a fost internat în spitalul din Galaţi cu test negativ COVID-19 şi luat de la morgă infectat cu virusul SARS-COV-2 după trei săptămâni. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Apelul disperat al fiicei unui pacient mort la un spital din Galaţi: "Vrem să ştim ce s-a întâmplat. L-au legat cu o sfoară de mâini"
de Carmina Pricopie    |    19 Mar 2021   •   23:55

Fiica bărbatului stabilită în Germania a dat un anunţ prin care căuta un coleg de salon care a trăit alături de tatăl său în ultimele două săptămâni din viaţa sa. Fiica bărbatului spune că nu ştie ce s-a întâmplat, cum a murit tatăl ei.

Potrivit femeii, tatăl ei a fost internat pe secţia de Neurologie suferind un AVC, internat cu test COVID-19 negativ. Ulterior, bărbatul s-ar fi infectat în spital, lucru recunoscut şi de medicul neurolog, într-un dialog avut cu aceasta. La scurt timp după ce şi-a revenit pacientul a fost transferat într-o secţie COVID.

Fiica unui fost pacient din Galaţi acuză medicii de rele tratamente: "L-au legat cu sfoară de mâini"

Femeia mai spune că în convorbirea avută cu mama sa, tatăl ei i-a mărturisit că a fost legat de pat. La scurt timp după acestă convorbire, bărbatul a rămas fără telefon, iar fiica bănuieşte cadrele medicale că ar fi auzit discuţia şi ar fi luat măsuri. Fiica bărbatului spune că nu ştie ce s-a întâmplat, cum a murit tatăl ei, mai ales că nimeni nu îi dă nicio explicaţie înafară de infecţia cu COVID-19.

Este ultima dată când soţia îl aude la telefon pe Vasile Platon. Era internat de aproape o săptămână la Spitalul Judeţean Galaţi.

Vasile Platon: M-a legat în nişte condiţii... Mi-a ştrangulat... O să vezi, că nu ştiu dacă se mai vindecă. Mi-a legat...
Soţie: Mâinile, picioarele?
Vasile Platon: Numa mâna stângă.
Soţie: Mâna stângă?
Vasile Platon: Mâna stângă. Dar a legat-o aşa de bine că mi-a rămas acuma... cum să zic eu...
Soţie: Curmătura aia.
Vasile Platon: Da. Da. Nu mai circulă (n.r. sângele).
Vasile Platon: Legătura nu trebuia să mi-o aplice! Asta este!
Soţie: Cu ce te-a legat?
Vasile Platon: Cu o sfoară de-asta ordinară. Dar a strâns bine tare! Bine tare!
Soţie: Şi ţi-a rămas semn?
Vasile Platon: Da, bineînţeles! Bineînţeles!

Bărbatul a fost internat pe 29 ianuarie la spitalul din Galaţi în urma unui accident vascular

"Tata s-a internat pe 29 ianuarie. A venit şi l-a luat salvarea pentru că a avut un accident vascular. Când a venit salvarea a constatat ca este accident vascular. I-au făcut test. Negativ. L-au luat. L-au internat vineri. L-au dus la neurologie, la doamna dr Matei. 
Luni l-au dus la tomograf. Doamna dr. ne-a relatat ca e foarte bine, că nu a rămas cu sechele. Cheagul care a fost la cap s-a dus.

Din punct de vedere neurologic era foarte bine. Marţi l-au testat şi era negativ.
Miercuri l-au dus pe tatăl meu la etajul 1 la COVID. Vorbim de spitalul judeţean Galaţi. Până miercuri nu a avut voie să ia contact cu noi. Tot ne spuneau că este agitat. Că din punct de vedere neurologic n-au voie cu telefon.


Miercuri ne-au avertizat ca l-au dus la COVID. Mama a întrebat dacă putem lua legătura cu el și au spus că bineînțeles. Joi i-au dus telefonul. Cum spunea doamna doctor că se ducea de 20 de ori sus și jos. Bineînțeles că s-a dus la COVID, a luat virusul și l-a dus sus în neurologie că numai așa se poate explica", a spus pentru Antena 3, Mariana Schmid, fiica bărbatului decedat

"L-au legat cu o sfoară de mâini"

Joi seară, spune fiica bărbatului, a fost şi ultima dată când a vorbit cu el. 
Fiica bărbatului: L-am întrebat dacă totul e în regulă și s-a plâns că l-au legat la neurologie. L-au legat în așa fel încât i-au lăsat urme.

Reporter: De ce l-au legat?

Fiica bărbatului: O întrebare foarte bună. De ce l-au legat? Cu ce l-au legat? Cu o sfoară.

Reporter: De la acea convorbire, mama dumneavoastră nu a mai putut lua legătura cu el? 
Fiica bărbatului: Nu. Vreo asistenta ceva a prins ca el s-a plâns și i-au luat telefonul. Asta e singura explicație, pentru ca majoritatea care au fost internati aveau telefonul la ei. Numai el nu l-a mai avut. Și la o săptămâna mai târziu i-am mai introdus un telefon. Mai rău ca închisoare. Telefoanele le-am recuperat acum 2 zile și au fost toate sterse.

Reporter: Ce-a fost șters?

Fiica bărbatului:Toate mesajele. Agenda telefonică a sters-o toată. Va dați seama?

Familia a încercat două săptămâni, prin orice mijloace, să ia legătura cu el. Să afle în ce stare e. Totul a fost în zadar.


Fiica bărbatului: A trebuit sa-i mai cumpăram o cartelă. I-am introdus alt telefon. Nici la ăla nu a răspuns. Odată când a sunat verișoara mea a răspuns o asistentă. Și a spus ca e nepoata domnului Platon.

Verişoara: Aș dori să vorbesc cu el. Se poate?

Asistenta: Da doamnă, sunt chiar aici lângă el. Domnu platon! Vorbiți! Vorbiți! E nepoata!

Fiica bărbatului: Materialul este vechi! Materialul este vechi! Ca un papagal. A zis verișoara mea ca ceva nu este în regulă cu el.

Verişoara: Doamna ce se întâmplă?

Asistenta: Nu știu, că doar a vb toată dimineața!

Reporter: Știți ce medicamente i-au administrat?

Fiica bărbatului: Știu ca i-au dat de febra, antibiotic și bineînțeles ca să se calmeze.

Reporter: L-au sedat?

Fiica bărbatului: Da.

Familia îl caută acum pe colegul de salon al bărbatului

Fiica bărbatului: Domnul Rapotan! Vă rog foarte mult, dumneavoastră ați fost ultima persoana civilă care ați avut legătura cu tatăl meu. Vă rog! Luați legătura cu noi. Am vrea sa știm ce facea, ce zicea, ultimele momente. Sa știm de la dumneavoastră cum era. Noi știm ca a suferit. Și acești oameni care sunt îmbrăcați în halatul asta alb. Ei ne spun că salvează vieți. Cred ca decid ca el e peste 80 de ani și...

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a încercat să caute răspunsuri la medicul neurolog care i-a îngrijit tatăl şi a înregistrat convorbirea telefonică.

Fiica bărbatului: Este c-a intrat la neurologie şi-a ieşIt la COVID. Ceea ce nu înţeleg că aşa ceva se întâmplă în spital. Dumneavoastră mă înţelegeţi pe mine.
Medicul neurolog: Da! Vreţi să daţi vina pe cineva. 
Fiica bărbatului: Ce înseamnă vina pe cineva?
Medicul neurolog: Dar de ce m-aţi sunat?
Fiica bărbatului: Ca să văd ce s-a întâmplat
Medicul neurolog: Vi s-a spus de mai multe ori că a avut un accident vascular şi că ulterior s-a contaminat şi cu virusul sars cov2. Pentru virusul Sars Cov 2 a primit tratament. A avut pneumonie bilaterala grava. In urma tratamentului a decedat.

Fiica bărbatului: El a plecat in spital cu test negativ, nu? da. Banuiesc ca i se face un test, ca altfel nu-l bagati la neurologie.

Medicul neurolog: Da. Noi aicea chiar muncim. O armată de doctori cu o armată de oameni. Oamenii chiar dacă au venit negativi şi s-au pozitivat nu e vina noastră.

Fiica bărbatului: Niciun animal nu poate fi tratat așa Nu se poate. Nu se poate sa trăim timpurile astea să ne omoram intre noi.

Femeia va depune reclamaţie la spital şi spune că vrea să-şi caute dreptatea la drepturile omului. Reprezentanţii spitalului nu vor deocamdată să comenteze.

Fiica bărbatului mesaj pentru ministrul Sănătăţii: "Vă rog protejaţi oamenii României"

"Este foarte trist. Domnu ministru, și dumneavoastră sunteți un om și noi toți suntem oameni. Nu puteți sa țineți haturile. Nu știu ce se întâmplă cu voi. Va e gândul numai la bani. Vă rog protejati oamenii Romaniei", a spus fiica bărbatului decedat la spitalul din Galaţi.

Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

 

×
Subiecte în articol: barbat mort Subiectiv
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close