Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, despre creșterea vârstei de pensionare: "Este un genocid social"

Gabriela Firea, despre creșterea vârstei de pensionare: "Este un genocid social"

Gabriela Firea susține că o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar fi un genocid social, având în vedere că un cetățean nu s-ar mai putea bucura de pensionare, după ce încheie activitatea.

Gabriela Firea, despre creșterea vârstei de pensionare: "Este un genocid social"
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   21:17

Mai mult decât atât, fostul primar al Capitalei este de părere că un cetățean pensionat la 70 de ani "își încheie viața într-un mod care nu este corect".

"Țările care au rezultate bune din punct de vedere economic nu se gândesc cum să crească vârsta de pensionare și cum să țină un om în câmpul muncii până la 70 de ani, cum ar vrea guvernarea de dreapta.

Acest proiect a fost anunțat ca idee și de fostul ministru PNL al muncii și actualul ministru nu vine să spună că nu este adevărat, se alimentează aceste informații (...) un bărbat să iasă la pensie la 70 de ani și o femeie la 65 de ani, în condițiile în care speranța de viață în România este de 69 de ani, înseamnă că direct de la serviciu ce facem?

Nu ne mai bucurăm de pensie, pentru că românii vor fi prea bătrâni, prea uzați, prea bolnavi și nu se mai pot bucura așa cum fac toți cetățenii în țările civilizate, de pensie.

Își încheie viața, cum să spun, într-un fel care nu este corect pentru munca pe care au depus-o. Acest lucru se va întâmpla, chiar dacă nu vor să recunoască, mai sunt doar câteva zile și pur și simplu va fi un genocid social, în momentul în care îl obligi pe om să muncească până la 70 de ani, iar speranța de viață să știți foarte bine cum se calculează, ei o pot scoate la nivel guvernamental din pix", a explicat Gabriela Firea, în platoul Subiectiv, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea varsta pensionare pensii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close