Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, despre prezentarea PNRR: "Premierul și miniștrii au venit în Parlament cu nimic"

Gabriela Firea, despre prezentarea PNRR: "Premierul și miniștrii au venit în Parlament cu nimic"

Gabriela Firea a comentat, la Antena 3, măsurile și reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Gabriela Firea, despre prezentarea PNRR: "Premierul și miniștrii au venit în Parlament cu nimic"
de Maria Zărnescu    |    26 Mai 2021   •   20:54

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost prezentat miercuri în Parlament. Fostul primar al Capitalei spune că PNNR nu aduce reforme pentru români, ci doar austeritate.

"Premierul și miniștrii au venit în Parlament cu nimic. Premierul a citit un discurs, o lucrare de limba română mediocră, fără nicio cifră, fără niciun program, proiect sau explicație în legătură cu faptul că nu sunt 80 de miliarde, cum ne anunțatu în campanie (...) ci sunt 29 de miliarde care vin, dintre care doar 14 sunt granturi, fonduri nerambursabile. 15 miliarde sunt bani pe care îi primim cu împrumut, (...) pentru care fără să ne ceară Comisia Europeană, Guvernul României a asumat o serie de așa numite reforme și investiții.

Nu s-a mai văzut așa ceva în Uniunea Europeană, nicio țară nu a venit să spună îmi iau banii pentru PNNR, dar uitați ce facem noi în țară: tăiem pensii, salarii, înghețăm totul, creștem taxe și impozite", a explicat Gabriela Firea, după prezentarea în Parlament a PNNR.

Experiența membrilor PSD, refuzată de guvernanți

Gabriela Firea spune că în Parlament nu a fost prezentat un plan, ci doar un discurs al premierului Florin Cîțu, iar ajutorul experților din opoziție a fost întotdeauna refuzat.

"Cea mai mare dezamăgire este aceea că s-a venit târziu în Parlament, a fost refuzat sprijinul specialiștilor noștri, s-a considerat că este un plan al actualei guvernări, nu un plan pentru întreaga Românie. (...) Am demonstrat că nu suntem așa opoziție care stă în colți și critică. Am pus la dispoziție toată experiența specialiștilor noștri. (...) Când au fost întorși, de două, trei ori de la Bruxelles, s-a demonstrat că acest plan nu este bun", a mai precizat Gabriela Firea, la Antena 3.

Tinerii și seniorii, afectați în egală măsură

Fostul primar al Capitalei susține că atât persoanele vârstnice, cât și tinerii vor fi afectați de noile măsuri din PNRR.

"Cîțu a negat că ar fi măsuri îndreptate împotriva populației, dar vreau să vă spun că de multe ori am auzit acest discurs, pensiile vor fi înghețate, crește vârsta de pensionare, scade puterea de cumpărare a pensionarilor, dar nu îi va afecta pe tineri. Nu sunt de acord cu această afirmație, pentru că orice tânăr matur are grijă de părinți și bunici. Când nu mai poți să îți cumperi, ca pensionar, medicamente din pensia ta (...) cineva trebuie să te sprijine. Doar un om fără suflet își lasă un apropiat să sufere, deci nu este doar o lovitură dată seniorilor. Tinerii vor trebui să îi susțină pe părinți sau pe seniorii din familie", a explicat Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PNRR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close